Kremlis gatavo plānu režīma krišanas gadījumam. Putins tiktu evakuēts (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas diktators un kara noziedznieks Vladimirs Putins.
Krievijas diktators un kara noziedznieks Vladimirs Putins. Foto: AFP/SCANPIX

Kremlis gatavo plānu gadījumam, ja tiktu zaudēta kontrole pār Krievijas Federāciju. Tās vadonis Vladimirs Putins un viņa padotie tiktu izvesti uz ārvalstīm. To savā "Telegram" kontā atklājis politologs un bijušais Putina publisko runu autors Abass Gaļamovs, atsaucoties uz saviem avotiem, raksta medijs "Rus Postimees". 

Krievijas valdība neizslēdz militāru sakāvi, kas novestu pie pašreizējā režīma krišanas. Tas Kremlim licis meklēt sev drošas teritorijas, kur bēgt. Projekts, ko neoficiāli sauc par "Noasa šķirstu", Kremlī tiek izstrādāts kopš pavasara, atklāja Gaļamovs.

"Parasti es neatklāju iekšējo informāciju, bet šodien veikšu izņēmumu. Pirmkārt, es pārāk uzticos avotam, otrkārt, informācija ir ļoti karsta," raksta bijušais Kremļa darbinieks. "Tātad kopš pavasara Putina politbirojs sāka darbu pie projekta ar neoficiālu nosaukumu "Noasa šķirsts". Kā norāda nosaukums, runa ir par jaunu zemju atrašanu, kurp doties, ja dzimtenē kļūst pavisam neomulīgi.

Līdera svīta neizslēdz, ka viņš zaudēs karu, zaudēs varu un viņam būs steidzami kaut kur jāevakuējas."

Gaļamovs atzīmē, ka sākotnēji Ķīna tika uzskatīta par "galveno platformu". Un šo iespēju, iespējams, lobēja Putina ilggadējais partneris, baņķiera Jurija Kovaļčuka vecākais brālis Mihails Kovaļčuks. Kā raksta "The Times", Kovaļčuks bijis viens no pašreizējā kara ar Ukrainu ideologiem.

Iepriekš intervijā medijam "Rus Postimees" Putina pirmais premjerministrs, kurš amatā bija no 2000. līdz 2004. gadam, Mihails Kasjanovs, arī norādīja uz Ķīnu kā iespējamu Kremļa svītas patvērumu.

"Patiesībā nav citu vietu, kur slēpties. Ķīna ir lielvalsts, kas nekad neatvērsies Rietumiem tik ļoti, lai izdotu Putinu Hāgas tribunālam.

Ķīna ir Putina sabiedrotā, lai gan ne pārāk aktīvi atbalsta Putina agresiju. Tātad šis ir pilnīgi iespējams variants, ko izskatīt," oktobrī pauda Kasjanovs.

Tomēr Gaļamovs norāda, ka Kremlis ir atteicies izskatīt Ķīnu kā bēgšanas galamērķi. 

"Sadarbības izredzēs ar Ķīnu potenciālie emigranti ātri vien vīlušies. Ķīnieši ir pārāk apzinīgi un pārāk nicinoši pret citiem – īpaši zaudētājiem," uzskata politologs.

Šobrīd Putina un viņa pavadoņu evakuācijas variants ir Latīņamerika - Argentīna un Venecuēla.

"Diemžēl manam avotam nav zināmas citas detaļas. Tomēr ar to, kas jau pateikts, pietiek, lai saprastu - kad viņi saka, ka "viss notiek pēc plāna", ir jēga precizēt, pēc kura. Šķiet, ka viņiem ir vairāk nekā viens plāns," secina Gaļamovs.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu