Sārts: No "Doždj" slēgšanas Latvijā lielākais ieguvējs ir Kremlis (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kremlis Maskavā. Ilustratīvs attēls.
Kremlis Maskavā. Ilustratīvs attēls. Foto: PhotoJuli86/Shutterstock

No Krievijas neatkarīgās televīzijas programmas "Doždj" ("Дождь"/"TV Rain") slēgšanas Latvijā ieguvējs ir Kremlis, uzskata NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" viņš paudis viedokli, ka situācija, kas izveidojusies ar "Doždj", ir Krievijas "veiksmīgi realizēta refleksīvās kontroles operācija".

Intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" Sārts skaidroja, ka refleksīvā kontrole ir Padomju Savienības laikā Valsts drošības komitejas izstrādāta metode, kā, saprotot kāda uzvedības paradumus, raidīt signālu, lai signāla uztvērējs rīkotos paredzamā, signāla raidītājam izdevīgā veidā. To varot izmantot, piemēram, lai vairākas personas sarīdītu vienu pret otru.

Sārta ieskatā, "Doždj" komandā varētu būt iefiltrēts drošībnieku aģents, kas apzināti radījis haosu, un uz šādiem riskiem iepriekš ir norādījis arī Valsts drošības dienests.

Sārts skaidroja, ka tagad Kremļa atbalstītājiem ir dota iespēja izplatīt vēstījumus, ka arī Rietumos mediji nevar būt brīvi, jo tie tiek apspiesti.

Vienlaikus NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors atgādināja, ka tas, ka cilvēki ir opozīcijā Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, vēl uzreiz nepadara viņus par rietumnieciski domājošiem.

Kā ziņots, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome otrdien lēma anulēt apraides atļauju līdz šim Latvijā strādājošajai Krievijas neatkarīgajai TV programmai "Doždj".

Minētais lēmums raisījis pretrunīgus viedokļus. To vēl ir iespējams pārsūdzēt tiesā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu