VIDEO ⟩ Apģērbu tirgone Didrihsone atsakās skaidrot, kādēļ rāda sliktu piemēru, neizmantojot drošības jostu (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Nesen plašu sociālo tīklu lietotāju uzmanību un nosodījumu izpelnījās pretrunīgi vērtētā influencere un uzņēmēja Elīna Didrihsone, kura, braucot pie stūres, filmēja video, neaizsprādzējusi drošības jostu. Raidījums "Bez tabu" vērsās pie vaininieces, lai noskaidrotu, kāpēc 100 tūkstošiem soctīklu sekotāju rāda nepieņemamu rīcību.

"Bez tabu" izdevās sazvanīt Didrihsoni, taču viņa neatrada laiku, lai atbildētu uz jautājumiem, kā arī aicināja veidot sižetus par "interesantākām lietām".

Pretrunīgi vērtētā influencere atteicās skaidrot, kādēļ neizmanto drošības jostu.

Reiz gan viņa atbildējusi uz līdzīgu jautājumu, ko uzdeva kāda "Instagram" sekotāja. "Tāds stulbs jautājums, kas tavu dzīvi neizmainīs, ja uz to atbildēšu. Tā kā tu vienmēr savā dzīvē būtu piesprādzējusies, brauc un nekad dzīvē neesi pārkāpusi nevienu noteikumu, dzīvo kā eņģelītis," atcirta Didrihsone. 

Ceļu satiksmes drošības direkcijas eksperts Normunds Lagzdiņš atgādina, ka negadījums var notikt jebkurā brīdī. Braucot automašīnā, būtu vēlams novilkt arī biezās ziemas drēbes, lai drošības josta būtu efektīvāka.

Ceļu satiksmes drošības direkcijas eksperts Normunds Lagzdiņš komentēja: "Ja iekāpj mašīnā un nenospriego drošības jostu, tad paļaujamies uz to, cik daudz pati josta nospriegosies. Tā rezultātā izveidojas daudz brīvu vietu, kas sadursmes brīdī ķermenim radīs brīvkustību, nonāks tuvāk stūrei. Ja nostrādās gaisa spilvens, dabūsiet papildu triecienu."

Savu viedokli izteica arī influenceru un talantu aģentūras "Collex" attīstības direktors Deniss Aleksandrs Ševeļovs: "Domāju, ka šāda rīcība principā nav pieņemama, tā nav pieņemama uzvedība no ietekmētāja puses. Viņi sabiedrībai parāda, kādas ir normas. Tieši šo viņa normalizē, ka vadīt automašīnu nepiesprādzējoties ir normāli. Par to pat nekādu sodu nevar saņemt, viņa to dara vairākus mēnešus, varbūt gadus. Sodu nav saņēmusi, Valsts policija nav reaģējusi."

Pēc "Bez tabu" intereses likumsargi norāda, ka vērtēs Didrihsones iespējamos pārkāpumus, tomēr tā vien izskatās, ka ietekmētāja sodu nesaņems.

Kas par Didrihsones rīcību sakāms soctīklu lietotājiem, skati zemāk.

Vairāk skaties video: 

Elīnas Didrihsones vārds izskanējis vairākos skandālos, kas izraisīja plašu sabiedrības rezonansi. Viņa vairākkārt nonākusi gan Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC), gan Valsts ieņēmumu dienesta (VID) redzeslokā.

Didrihsone saņēmusi aizrādījumus arī par mirkļbirkas #reklāma nelietošanu sociālajā tīklā "Instagram", kurā aktīvi reklamē apģērbus. Ik pa laikam parādās arī citas sūdzības - piemēram, vairākas sievietes apgalvo, ka apģērba iegādes brīdī viņām lūgts maksāt skaidrā naudā un netiek izsniegts čeks. Sūdzības ir arī par preču atgriešanas sistēmu.

Didrihsone piedalījās arī Ainara Šlesera dibinātās politiskās partijas "Latvija pirmajā vietā" dibināšanā un uzstājās ar 29. kārtas numuru. Didrihsone ar vīru Nauri ir reliģiskās organizācijas "Prieka vēsts" locekļi un nereti redzami tās rīkotajos pasākumos.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu