Atrisināta 65 gadus ilga mistērija - identificē "zēnu kastē" (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Maggie Kent/"Twitter"

Atrisināta 65 gadus ilga mistērija. Filadelfijas policija identificējusi "zēnu kastē" un grasās sadzīt rokā viņa slepkavu, vēsta ārvalstu mediji. 

1957. gada februārī Filadelfijā tika atrasta kartona kaste, kurā iekšā bija trīs līdz septiņus gadus veca zēna līķis.

Uzreiz tika sākta izmeklēšana. Izskatījās, ka zēns ir trīs līdz septiņus gadus vecs. To bija grūti noteikt, jo ķermenis bija pamatīgi novārdzis nepietiekama uztura dēļ. To klāja vairākas rētas.

Viena rēta bija uz zēna krūtīm, savukārt cita cirkšņu apvidū. Uz zēna zoda bija L veida rēta, bet uz kreisās rokas elkoņa – apaļa rēta.

Uz zēna potītes bija rēta, kas, kā uzskatīja izmeklētāji, radusies pēc šļirces adatas dūriena pirms ķirurģiskas operācijas.

Zēna nagi bija rūpīgi apgriezti, viņš bija ietīts segā, bet kuņģī atradās ceptu pupiņu atliekas.

Mati viņam bija apcirpti, un līdzās ķermenim atradās garas matu šķipsnas. Izskatījās, ka pirms vai pēc nāves zēns bija arī nomazgāts.

Blakus kastei atradās arī dzeltens flaneļa krekls, bet tālāk – pāris melnu kurpju, kas gan nederēja zēna kājai. Izmeklētāji arī noņēma zēna pirkstu nospiedumus cerībā, ka kāds varēs viņu identificēt. Diemžēl tas neizdevās.

Tomēr tagad Filadelfijas policija beidzot noskaidrojusi zēna identitāti, kas gan pagaidām vēl nav atklāta plašākai sabiedrībai.

Noskaidrot zēna identitāti policijai izdevās pēc gadiem ilgām DNS analīzēm un ģenealoģiskās informācijas izpētes. Pateicoties tam, uz zēna kapa pieminekļa beidzot varēs iegravēt viņa vārdu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu