VIDEO ⟩ Talsu novada iedzīvotājai aizputinātas durvis. Uz visiem novada autoceļiem kritiski slikti braukšanas apstākļi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Kāda "Apollo.lv" aculieciniece 12. decembra rītā Talsu novadā novērojusi un piedzīvojusi ne tikai puteni, bet arī aizputinātas durvis. Sūti uz e-pastu apollo@tvnetgrupa.lv foto un/vai video, kā Latvijā plosās sniegputenis.

Kā redzams Talsu novada iedzīvotājas iesūtītajā video, 12. decembra rītā ir pagrūti atvērt mājas durvis, jo uzsnigusi sniega sega.

Latvijas Valsts ceļi (LVC) "Twitter" vēsta, ka Talsu apkārtnē uz visiem autoceļiem kritiski slikti braukšanas apstākļi -ceļi apledo, redzamība ir 40 metru robežās, veidojas aizputinājumi, ceļi var būt neizbraucami. Aicina izvērtēt nepieciešamību doties ceļā šajā apkārtnē un patlaban atlikt neobligātos braucienus.

12. decembra rītā daudzi "Twitter" lietotāji vēstījuši, ka nav vēl manījuši puteni. Taču šobrīd putenis pamazām pārņem Latviju.

Pirmdien dienā debesis klās mākoņi, vietām rietumos tās īslaicīgi skaidrosies. Vēlā pēcpusdienā galējos dienvidaustrumu rajonos snigs. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu, ziemeļu vējš, bet maksimālā gaisa temperatūra gaidāma -2…-7 grādu robežās.

Rīgā jaunās nedēļas pirmajā dienā debesis būs lielākoties mākoņainas, taču nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš, un gaisa temperatūra paaugstināsies vien līdz -5…-7 grādiem.

Paredzams, ka ļoti stipra snigšana plašās teritorijās traucēs transporta kustību uz ceļiem un dzelzceļiem, gaisa satiksmi, kā arī gājēju pārvietošanos un citas āra aktivitātes. Šādos laika apstākļos, pārvietojoties pa ceļiem, jābūt ļoti uzmanīgiem un galamērķa sasniegšanai jāieplāno ilgāks laiks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu