Vairumā Kuldīgas skolu otrdien mācības notiks attālināti spēcīgās snigšanas dēļ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Spēcīgs sniegputenis Rīgā
Spēcīgs sniegputenis Rīgā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Stiprās snigšanas dēļ lielākajā daļā Kuldīgas skolu otrdien, 13. decembrī, mācības notiks attālināti, pavēstīja Kuldīgas novada pašvaldības pārstāve Lāsma Reinfelde.

Viņa informē, ka šodien pagastu autobusi jau laikus sākuši bērnu nogādāšanu mājās no skolām, kamēr ceļi vēl ir izbraucami. Rīt lielākajā daļā izglītības iestāžu mācības notiks attālināti, jo snigšana turpināsies.

SIA "Kuldīgas komunālo pakalpojumu" tehnikas bāzes un atkritumu apsaimniekošanas nodaļas vadītājs Jānis Ezerkalns piebilst, ka no plkst. 4 uz ceļiem strādā visas tehnikas vienības. Kuldīgā vēl neiztīrīti ir mazie ceļi, iebrauktuves. "Darbs netiks pārtraukts arī naktī. Situācija ir kritiska, bet darbi turpinās," vērtē Ezerkalns.

Arī Skrundā strādā visa tehnika, tur visi ceļi jau ir izbraucami.

Kā vēstīts, uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana visā Latvijā. Īpaši apgrūtināta braukšana pa reģionālajiem un vietējiem autoceļiem Kurzemē ir Kuldīgas, Talsu, Tukuma un Saldus apkārtnē, Vidzemē - Valmieras, Cēsu, Madonas un Gulbenes apkārtnē, Latgalē - Daugavpils, Krāslavas, Preiļu, Ludzas un Rēzeknes apkārtnē.

LVC atgādina, ka snigšanas laikā sniega kārta un apledojums veidojas atkārtoti un aicinām plānot papildu laiku ceļā. Svarīgi izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem. Uzturēšanas darbi tiek veikti prioritārā secībā, sākumā strādājot uz galvenās, tad reģionālās un pēc tam uz vietējās nozīmes autoceļiem. Uzturēšanas darbu mērķis ir iespēju robežās uzlabot braukšanas apstākļus, taču ar tiem nevar novērst ziemu.

Pēc snigšanas beigām valsts galvenie autoceļi no sniega ir jānotīra trīs stundu laikā, savukārt uz mazāk noslogotiem ceļiem šiem darbiem tiek dots līdz pat 24 stundām.

LVC atgādina, ka ceļi ar grants segumu ziemā tiek uzturēti ar piebraukta sniega kārtu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu