Stipra snigšana turpināsies arī naktī

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Naktī uz otrdienu, 13. decembrī, Latvijā turpināsies snigšana - centrālajos rajonos stipra, rietumu rajonos ļoti stipra, bet jūras piekrastē arī ļoti stipri putinās, brīdina sinoptiķi un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

VUGD norāda, ka ceļi būs slideni, atsevišķos posmos veidosies sniega sanesumi. Snigšanas laikā redzamība būs pasliktināta līdz 1000 metriem, bet putenī - mazāk nekā 500 metri.

Braukšanas apstākļi visā Latvijā aizvien ir apgrūtināti, liecina informācija "Latvijas valsts ceļu" mājaslapā.

VUGD brīdina, ka putenis var traucēt arī dzelzceļa un gaisa satiksmi, kā arī gājēju pārvietošanos un citas aktivitātes.

Ja radīti postījumi, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, VUGD aicina zvanīt uz vienoto ārkārtas palīdzības tālruņa numuru 112.

Jau ziņots, ka pirmdienas vakarā biezākā sniega sega novērojumu stacijās ir 38 centimetri Stendē un 55 centimetri Kuldīgā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Tas ir dziļākais sniegs, kas valsts meteoroloģiskajās stacijās novērots kopš 2013.gada aprīļa, kad sniega dziļums Alūksnē sasniedza 70 centimetrus.

Otrdien Latvijā saglabāsies ciklona ietekme un brīžiem snigs, vietām Kurzemē un Vidzemē - stipri, prognozē sinoptiķi. Naktī un no rīta vairāk nokrišņu būs Kurzemē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu