Ņem vērā! ⟩ Otrdienas vakarā apledo ceļi visā Latvijas teritorijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Otrdienas, 13. decembra, vakarā pēc plkst. 16:30 visā Latvijas teritorijā autoceļi ir sniegoti un apledo. Sevišķi apgrūtināta braukšana ir uz Liepājas šosejas no Blīdenes līdz Skrundai, norāda VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Tāpat īpaši apgrūtināta braukšana ir uz reģionālajiem autoceļiem Saldus un Limbažu apkārtnē. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, uz ceļiem strādā 78 ziemas tehnikas vienības.

Uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Tallinas šoseja (A1) garumā, Vidzemes šoseja (A2) posmā no Rīgas līdz Vangažiem un no Līgatnes līdz Virešiem, Valmieras šoseja (A3) posmā no Braslas tilta līdz Valkai, Rīgas apvedceļa (Baltezers-Saulkalne) (A4) un (Salaspils-Babīte) (A5) visā posmā, visā Daugavpils šosejas (A6) garumā un Bauskas šoseja (A7) posmā no Rīgas līdz Dimzukalnam.

Tāpat apgrūtinātu braukšanas apstākļi visas Jelgavas šosejas (A8) garumā, Liepājas šosejas (A9) posmā no Kaģiem līdz Anneniekiem un no Blīdenes līdz Liepājai, Ventspils šoseja (A10) posmā no Rīgas līdz Kūdrai un no Strazdes līdz Ventspilij, visā autoceļa Liepāja-Lietuvas robeža (Rucava) (A11) garumā, visā Rēzeknes šosejas (A12) garumā, visā šosejas Grebņeva-Medumi (A13) garumā, visā Daugavpils apvedceļa (A14) garumā, kā arī visā Rēzeknes apvedceļa (A15) garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā.

Jāņem vērā, ka snigšanas laikā sniega kārta un apledojums veidojas atkārtoti un aicinām plānot papildu laiku ceļam, izvēlēties braukšanas apstākļiem atbilstošu ātrumu un ieturēt lielāku distanci. Uzturēšanas darbi tiek veikti prioritārā secībā, sākumā strādājot uz galvenās, tad reģionālās un pēc tam uz vietējās nozīmes autoceļiem. Uzturēšanas darbu mērķis ir iespēju robežās uzlabot braukšanas apstākļus, taču ar tiem nevar novērst ziemu.

Pēc snigšanas beigām valsts galvenie autoceļi no sniega ir jānotīra trīs stundu laikā, savukārt uz mazāk noslogotiem ceļiem šiem darbiem tiek dots līdz pat 24 stundām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu