Saistībā ar krāpšanu nometņu organizēšanā apsūdzēts biedrības valdes loceklis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: spaxiax/Shutterstock

Tiesai prokuratūra ir nodevusi krimināllietu pret kādas biedrības valdes locekli saistībā ar krāpniecību nometņu organizēšanā. 

Saskaņā ar apsūdzību persona, būdama kādas biedrības valdes locekle, mantkārīgu motīvu vadīta, nolūkā prettiesiski iegūt svešus finanšu līdzekļus noslēdza sadarbības līgumu ar kādu nodibinājumu par to, ka laikā no 2017.gada līdz 2018. gadam tās sadarbosies, lai īstenotu labdarības programmu, kas saistīta ar nometņu organizēšanu un dalībnieku ēdināšanu, norāda prokuratūra.

Nodibinājums apņēmās atvēlēt biedrībai finanšu līdzekļus, par kuru piešķiršanu saskaņā ar līguma nosacījumiem noslēdzams atsevišķs granta līgums.

Minētajā laika periodā starp biedrību un nodibinājumu tika noslēgti divi granta līgumi, uz kuru pamata biedrība no fonda saņēma kopumā 7425 eiro, kas tika ieskaitīti biedrības bankas norēķinu kontā.

Nolūkā maldināt nodibinājumu par finanšu līdzekļu izlietojumu atbilstoši sadarbības līguma un granta līgumu nosacījumiem apsūdzētā sagatavoja divas faktiskajiem apstākļiem un piešķirto finanšu līdzekļu faktiskajam izlietojumam neatbilstošas finanšu atskaites, kuras biedrības vārdā iesniedza nodibinājumam.

Kā finanšu līdzekļu izlietojuma attaisnojuma dokumentus apsūdzētā atskaitēm pievienoja nepatiesas kases ieņēmumu ordera kvītis un rēķinus-faktūras.

Tādā veidā apsūdzētā, rīkodamās biedrības vārdā, mantkārīgā nolūkā no nodibinājuma piešķirtajiem 7425 eiro izkrāpa kopumā 6033 eiro.

Prokuratūra arī sākusi procesu par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu juridiskajai personai - apsūdzētās pārstāvētajai biedrībai.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas rajona tiesai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu