Basketbola aģenti Bērziņš un Porziņģis izveido kopīgu aģentūru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Porziņģis
Jānis Porziņģis Foto: Ieva Makare/LETA

Basketbola aģenta Mārtiņa Bērziņa vadītā "Altius Basket Agency" apvienojusies ar Jāņa Porziņģa basketbola aģentūru, izveidojot kopīgu aģentūru "Future Sports Group".

Uzņēmuma pārstāvji informē, ka mērķis ir kļūt par vadošo basketbola aģentūru Ziemeļeiropā, galvenokārt attīstot un virzot Latvijas basketbolistus un basketbolistes, taču neizslēdzot iespēju pārstāvēt arī citus reģiona talantīgākos sportistus.

Šobrīd apvienotā aģentūra pārstāv desmit Latvijas vīriešu izlases spēlētājus, kuri piedalījās Pasaules kausa kvalifikācijā, kā arī septiņas Latvijas sieviešu izlases spēlētājas. Aģentūra apgalvo, ka pārstāv arī lielāko daļu talantīgāko Latvijas jauno basketbolistu, kuri dzimuši laika posmā no 2000. līdz 2008.gadam.

Bērziņš ar Porziņģi kopīgi nonākuši pie lēmuma, ka jāapvienojas un jāveido vēl jaudīgāka sporta aģentūra, lai maksimāli palīdzētu gan pareizi virzīt jaunos Latvijas basketbola talantus, gan atrast iespējas augstākā līmeņa Eiropas klubos Latvijas labākajiem basketbolistiem un basketbolistēm. Aģentūras virsmērķis esot attīstīt Latvijas basketbolu kopumā.

Bērziņš ir pārliecināts, ka abi veido labu tandēmu - Porziņģim ir pieredze gan kā profesionālam spēlētājam, spēlējot daudzās Eiropas valstīs, gan Nacionālā basketbola asociācijas (NBA) "gaiteņos", savukārt Bērziņam ir ilggadēja pieredze kluba ģenerālmenedžera un sporta direktora amatā, kā arī pēdējos sešos gados veidojot un vadot savu basketbola aģentūru.

Eiropā aģentūra šobrīd pārstāv tādus Latvijas izlases basketbolistus kā Rolands Šmits, Mareks Mejeris, Kristers Zoriks, Aigars Šķēle, Mārtiņš Laksa, Jānis Bērziņš, Ojārs Siliņš un Kaspars Bērziņš, jaunos spēlētājus, piemēram, Mārci Šteinbergu un Artūru Žagaru, kā arī jaunos talantus, ieskaitot Madrides "Real" sistēmā augošo Adrianu Andževu. Savukārt no basketbolistēm aģentūras paspārnē ir tādas sieviešu izlases spēlētājas kā Anete Šteinberga, Ieva Pulvere, Kate Vilka un Paula Strautmane, kā arī jaunās spēlētājas, kuras ir spēcīgu Eiropas klubu sistēmās - Laura Meldere, Vanesa Jasa, Luīze Sila un Krista Lukašēvica.

SIA "Future Sports Group" reģistrēta jau šā gada martā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro, un tas pieder Porziņģim (45%), Bērziņam (40%) un Oskaram Lūsim (15%), liecina "firmas.lv" informācija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu