"Ej un lūdzies." Viņķelei moments Malaizijā atsauc atmiņā laiku, strādājot Veselības ministrijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Aizvadītajā nedēļas nogalē noslēdzās "Četri uz koferiem" šīs sezonas pēdējais piedzīvojums. Uz tālo zemi Malaiziju devās modes māksliniece Elita Patmalniece, pašmāju dragqueen Amuna Davis, mūziķis Ansis Klintsons un bijusī veselības ministre Ilze Vinķele. Viens no pēdējiem dienas uzdevumiem Vinķelei atgādināja laiku, strādājot Veselības ministrijā.

Viens no neiztrūkstošiem "Četri uz koferiem" elementiem ir dienas uzdevums. Šoreiz dalībniekiem bija jāiejūtas ielu muzikantu lomā, izpildot Ziemassvētku dziesmas, lai nopelnīto naudu vēlāk ziedotu cēlākam mērķim Latvijā.

Šoreiz vadību uzņēmās dāmas, Elita Patmalniece iesāka skanīgi dziedāt, bet Ilze Vinķele devās pretim cilvēkiem ar cepuri rokās, cerot uz līdzcilvēku atbalstu. Elitas iedvesmoti, balsīs pievienojās arī puiši.

Vinķele šo situāciju salīdzina ar kaut ko sev ļoti pazīstamu: "Kā saka, nav jau pirmā reize.

Tas ir tāpat kā ar Finanšu ministriju cīnīties par veselības budžetu. Tu vienkārši ej un lūdzies."

Par uzdevumu visai priecīgs nebija Amuna Davis. Lai gan viņš labprāt dzied kameras priekšā, esot mājās, šāds piedzīvojums, viņa vārdiem sakot, ir ārpus viņa komforta zonas.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Viņķele atklāja šova aizkulises, atgriežoties mājās. "Tāls ceļojums ir liels pārbaudījums attiecībām, īpaši ar svešiem cilvēkiem. Ar ģimeni esam ceļojuši uz Indiju un citām tālām zemēm, tāpēc zinu, par ko runāju. Es apzinājos riskus," viņa atzina.

Ekskursijas un aktivitātes pirmajās divās ceļojuma dienās bija jāplāno Ilzei. "Sākumā pētīju to, kas patiktu man, proti, visu, kas ir prom no tūristu takām, no standarta ieteikumiem. Taču tad padomāju, ka, neko nezinot par saviem ceļabiedriem, varu aizšaut garām.

Nevar jau zināt, uz kādiem pavērsieniem viņi gatavi. Tāpēc gāju drošāko ceļu – piedāvāju apskatīt Malaizijas populārākās vietas," skaidro Ilze.

Lēmums izrādījies pareizs, jo ministrei gadījušies kaprīzi ceļojuma biedri. "Ja ceļotu viena, dotos tur, kur acis rāda, pēc principa – lai upe mani nes. Būtu kontaktējusies ar vietējiem, ēdusi kafejnīciņās, kur tūristi parasti neiegriežas.

Tas ir mans ceļošanas stils. Tomēr šķita, ka šī spēle ir par to, lai tu savas vēlmes un ego apvaldītu, padomātu, kā jūtas komandas biedri, ko viņi vēlas."

Diemžēl ne visi tā uzskatīja... "Visvairāk mani pārsteidza puišu kaprīzes par vakariņu izvēli. Malaju virtuve ir garšīga un daudzveidīga. Ik uz soļa var nobaudīt interesantus ēdienus.

Tomēr puiši nemitīgi izrādīja neapmierinātību ar ēdienu un izvēlēto maltītes vietu.

Skatījos un brīnījos – interesanti, kā mājinieki pacieš viņu cimperlīgumu ēšanas jautājumā? Klintsona kungs izteica seksistisku piezīmi par ceļošanu ar sievietēm. Es teikšu, ka ceļot ar vīriešiem nav vieglāk kā ar maziem bērniem.

Tas, protams, neattiecas uz visiem vīriešiem, bet šoreiz varēju tikai brīnīties un just līdzi viņu otrajām pusēm."

Arī māksliniecei Patmalniece šīs ceļojums, šķiet, nepaliks atmiņā kā viens no pozitīvākajiem. Patmalnieces domas pēc šova lasiet zemāk.

Vairāk skaties 1188.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu