"Riskē izpelnīties sankcijas." Eiroparlaments aicina Īlonu Masku liecināt (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Īlons Masks.
Īlons Masks. Foto: Mccv/shutterstock

Eiropas Parlamenta prezidente Roberta Metsola ir uzaicinājusi uzņēmēju Īlonu Masku sniegt liecības, pirmdien paziņoja viņas preses sekretārs.

Metsola ir nosūtījusi Maskam vēstuli ar uzaicinājumu stāties Eiroparlamenta priekšā, lai liecinātu.

Eiroparlamentam tomēr nav varas, lai piespiestu Masku liecināt, un viņa atbilde uz šo uzaicinājumu vēl nav zināma.

Elektromobiļu ražošanas uzņēmuma "Tesla" vadītājs Masks ir veicis skandalozas darbības sociālajā tīklā "Twitter", kopš viņš oktobrī to iegādājās par 44 miljardiem ASV dolāru.

Masks ir atlaidis pusi "Twitter" daribnieku, atjaunojis eksprezidenta Donalda Trampa kontu, atmetis politiku pret Covid-19 dezinformāciju, bloķējis un pēc tam atjaunojis dažu žurnālistu kontus, kā arī īslaicīgi bloķējis atsauces uz konkurējošām platformām. Ar šīm darbībām viņš ir piesaistījis ASV un Eiropas politiķu uzmanību.

Eiropas Komisija ir brīdinājusi Masku, ka viņš riskē izpelnīties Eiropas Savienības sankcijas par mediju brīvības apdraudēšanu.

"Twitter" lietotāji pirmdien nobalsoja par Maska atlaišanu no sociālā tīkla vadītāja amata. Kopumā 57,5% no vairāk nekā 17 miljoniem kontu nobalsojuši par viņa atlaišanu.

Kopš Masks pārņēma "Twitter", šī uzņēmuma akcijas cena ir kritusies par trešdaļu. Daudzi uzņēmumi ir pārstājuši izvietot savas reklāmas šajā vietnē, bažījoties par tajā notiekošajām pārmaiņām.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu