Valsts drošības dienests izteicis brīdinājumu "Stabilitātei!" (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
14. Saeimas deputāts Aleksejs Rosļikovs.
14. Saeimas deputāts Aleksejs Rosļikovs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts drošības dienests (VDD) izteicis brīdinājumu partijai "Stabilitātei!" saistībā ar tās biedru paustajiem izteikumiem Krievijas un Baltkrievijas propagandas mērķiem izmantotajiem informācijas resursiem, kuri atrodas tādu personu kontrolē, pret kurām ir noteiktas sankcijas.

Veicot informatīvās telpas monitoringu, VDD konstatējis, ka intervijās Krievijas un Baltkrievijas propagandas mērķiem izmantotajiem informācijas resursiem "Stabilitātei!" biedri un 14. Saeimas deputāti Aleksejs Rosļikovs un Glorija Grevcova ir nākuši klajā ar tādiem izteikumiem, kas ir pretrunā Politisko partiju likuma normai, informēja VDD.

Atbilstoši minētajai normai politiskajai partijai ir aizliegts sniegt atbalstu, tajā skaitā arī informatīvu, personām vai valstīm, kas grauj vai apdraud demokrātisku valstu teritoriālo nedalāmību, suverenitāti un neatkarību vai konstitucionālo iekārtu.

Par konstatēto VDD ir informējis "Stabilitātei!", kā arī brīdinājis šo partiju, ka Politisko partiju likumā noteikto aizliegumu pārkāpšana nav pieļaujama. Tāpat VDD ir aicinājis partiju novērst turpmākās pretlikumīgas darbības un brīdinājis, ka pretējā gadījumā pret partiju dienests izmantos likumā noteiktos instrumentus.

VDD atgādina, ka atbilstoši Politisko partiju likuma normai partiju darbības izbeigšana var tikt rosināta, ja partijas darbība ir pretrunā Satversmei, likumiem vai citiem normatīvajiem aktiem, ja tā apdraud valsts vai sabiedrisko drošību un ja tās darbības ir pretrunā ar likuma normām.

Tāpat VDD norādīja, ka par finanšu un saimniecisko resursu nodošanu fiziskai vai juridiskai personai, kas ir iekļauta to personu sarakstā, pret kurām ES ir noteikusi sankcijas par Ukrainas teritoriālās vienotības, suverenitātes un neatkarības graušanu, draud kriminālatbildība.

Partija "Stabilitātei" 14. Saeimas vēlēšanās ieguva 11 mandātus.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu