"Tas ir nožēlojami..." Treneris Gailītis asi kritizē žurnālistus un bažījas par sporta situāciju valstī

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Gailītis
Jānis Gailītis Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas basketbola čempionvienības "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis pēc komandas zaudējuma FIBA Čempionu līgas mačā kritiski izteicās par pašreizējo situāciju sportā.

Rīdzinieki starptautiskās sezonas sestajā un pēdējā spēlē zaudēja ar rezultātu 80:82 (16:21, 20:25, 28:20, 16:16).

Pēc spēles komandas stūrmanis Jānis Gailītis runāja ne tikai par aizvadīto maču, bet arī situāciju Latvijas sportā un žurnālistu darbu.

"Vakar man no Latvijas medija paprasīja trīs tādus jautājums, ka šķita - klubs jāslēdz ciet. Viss ir slikti, mēs neko nemākam. Pēc šādas intervijas mums nākamajā vakarā ir jāsavāc zāle [ar skatītājiem]. Tas ir Latvijas medijs, kurš it kā grib atbalstīt Latvijas sportu. Tur vajadzētu izvērtēt, ar kādiem jautājumiem cilvēki nāk," sacīja Gailītis.

Latvijas čempionu stūrmanis norādīja, ka šobrīd informatīvajā telpā sporta attīstība tiek, nevis veicināta, bet tieši otrādi - ierobežota.

"Gribētos, ka mēs nerunājam par to vai profesionāls sports ir vajadzīgs, vai nav. Gribētos, ka mēs runājam par to, ka varam atpūsties un izklaidēties zālēs. Mums jāsaprot, ar kādiem budžetiem strādājam. Kāpēc futbols reizi, cik tur gados tiek [Eiropas] kausā un visi ir apmierināti? Mēs tur esam katru gadu. No mums tas prasa ļoti daudz," turpināja treneris.

Speciālists arī noteica, ka Latvijas sporta nākotne pēc viņa domām nav pārāk spoža.

"Esmu ļoti pesimistiski noskaņots, kā Latvijas sports izskatās pēdējā laikā. Es domāju, ka mums par to ir jārunā un ir jābūt ļoti prasīgiem pret tiem, kas dod naudu. Lietuvā, ir tā - ja pašvaldība neiedos basketbola klubam naudu, tas klubs nekur netiks

Latvijā ir visādi raidījumi, kas slāna tos, kas dod naudu sportam. Viņi nostāda publiku pret sportu kā tādu. Tas ir nožēlojami. Pirmajā vietā esam alkoholismā... Runājam par politiku šodien, bet vajag izvērtēt. Tas ir nožēlojami.Vajag izvērtēt ar kādiem jautājumiem un noskaņu nāk uz preses konferencēm. Padomāsim, ka sports ir kaut kas pozitīvs," teic treneris.

Preses konferences noslēgumā treneris slavēja arī Latvijas izlases kandidātu Mārci Šteinbergu, kurš šajā mačā uzvarētāju rindās guva 21 punktu.

"Malacis, Mārcis! Cepuri nost!. Tu atbrauc mājās, parādi, ka tu esi līmenī un aizbrauc atpakaļ tur, kur siltāks," sacīja Gailītis.

Šteinbergs aizvadīja savu karjeras ražīgāko spēli, 29 minūtēs un 16 sekundēs grozā raidot visus septiņus divpunktu metienus, vienu no diviem tālmetieniem un četrus no sešiem soda metieniem. 21 gadu vecais latvietis arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, trīsreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva vienu kļūdu, iekrāja pozitīvu +/- rādītāju (+3) un visvairāk efektivitātes koeficienta punktu uzvarētāju rindās (22).

"Baxi" komandai izcīnītā uzvara ļāva uzreiz iekļūt astotdaļfinālā.

F apakšgrupā četras uzvaras sešās spēlēs guva Manrezas un Lisabonas "Benfica" vienības, trīs uzvaras bija Limožas CSP klubam, bet viena - Rīgas komandai.

Abas komandas tikās jau oktobra sākumā, kad savā laukumā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Spānijas komanda (88:59).

FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā 32 komandas sacenšas astoņās grupās pa četrām vienībām. Grupu uzvarētājas uzreiz iekļūst astotdaļfinālā, bet otrās un trešās vietas ieguvējas 2023.gada janvārī cīnīsies "play-in" sērijā.

Ceturtdaļfinālā komandas aprīlī aizvadīs dueļus līdz divām uzvarām, bet sezona noslēgsies ar "Final Four" turnīru maijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu