"VEF Rīga" basketbolisti revanšējas "Liepājai" par sezonas sākumā piedzīvoto zaudējumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"VEF Rīga" spēlētājs Nasirs Brukss
"VEF Rīga" spēlētājs Nasirs Brukss Foto: Zane Bitere/LETA

"VEF Rīga" komanda otrdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar rezultātu 81:76 (17:14, 36:23, 16:17, 12:22) pārspēja "Liepāju" un izcīnīja 11. uzvaru pēc kārtas.

Tādējādi rīdzinieki revanšējās "Liepājai" par sezonas pirmajā spēlē piedzīvoto zaudējumu.

"VEF Rīga" rindās ar 21 punktu, 11 atlēkušajām bumbām un astoņiem izprovocētiem pārkāpumiem izcēlās Naisers Brukss, 15 punkti un septiņas bumbas zem groziem bija Anrijam Miškam, 14 punktus guva un deviņas rezultatīvas piespēles atdeva Glens Kouzijs, bet 12 punktus iemeta Artis Ate.

Liepājniekiem Kārlis Šiliņš guva 14 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bet pa 13 punktiem bija Ričardam Danielam Vanagam, Dāvim Gekam un Ojāram Bērziņam. Astoņos precīzos metienos asistēja Renārs Birkāns.

"VEF Rīga" ar 14 uzvarām 17 spēlēs turnīra tabulā ieņem otro vietu, piekāpjoties tikai Ukrainas komandai Slobožanskas "Prometey", kamēr "Liepāja" ar bilanci 6-11 ierindojas 12. pozīcijā 16 komandu konkurencē.

Rīdzinieki uzvarējuši 11 mačos pēc kārtas un pēdējo neveiksmi piedzīvoja oktobra beigās, kad ar 66:78 atzina Tallinas "Kalev"/"Cramo" vienības pārākumu. Tikmēr liepājnieki pēdējos piecos mačos tikuši pie divām uzvarām, taču pēdējā aizvadītajā spēlē ar 69:71 piekāpās Raplas "Avis Utilitas".

Abas vienības tikās sezonas pirmajā mačā, kurā pie panākuma ar 98:93 negaidīti tika "Liepāja".

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām - "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacenšas arī Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey". Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalās pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019. gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja "Parnu Sadam".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu