VIDEO ⟩ Dončičs ar vēsturisku sniegumu kaldina "Mavericks" neticamu uzvaru pār "Knicks"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: Reuters/ScanPix

Ar kolosālu sniegumu aizvadītās nakts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā izcēlās Dalasas "Mavericks" spīdeklis Luka Dončičs.

"Mavericks" pagarinājumā ar 126:121 pārspēja Ņujorkas "Knicks" basketbolistus.

Dāvis Bertāns šoreiz laukumā pavadīja 14 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā viņš guva piecus punktus (0/0 2p., 1/3 3p., 2/3 1p.) un izcīnīja divas bumbas zem groziem.

Par vakara galveno varoni šajā šoreiz kļuva Bertāna komandas biedrs un "Mavericks" līderis Luka Dončičs, kurš atzīmējās ar vēsturisku sniegumu. Slovēņa kontā šajā spēlē 60 gūtie punkti, 21 bumba zem groza, kā arī 10 rezultatīvas piespēles.

Dončičs kļuva par pirmo basketbolistu NBA vēsturē, kuram 60 punktiem izdevies pievienot vismaz 20 atlēkušās bumbas, kā arī vismaz 10 rezultatīvas piespēles.

Tādējādi Dončičs gāza divus savas karjeras rekordus - gūtajos punktos un atlēkušajās bumbās. Tāpat slovēnis laboja arī "Mavericks" rezultativitātes rekordu (53), kas kopš 2004. gada piederēja kluba ikonai Dirkam Novickim.

"Mavericks" komandai šoreiz bija vajadzīgs katrs Dončiča gūtais punkts, jo vēl 33 sekundes pirms pamatlaika beigām ar -9 uz rezultāta tablo bija bezdibeņa malā.

Brīnumaino atspēlēšanos ar precīzu tālmetienu uzsāka Kristians Vuds, kam sekoja Dončiča 2+1 gājiens. Tad tālemetienu realizēja Spensers Dinvidijs un deviņas sekundes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija 113:112 par labu "Knicks".

Uz soda metiena līnija stājās Mailss Makbraids, atgriežot "Knicks" komandai trīs punktu pārsvaru. Tad "sodiņus" izpildīt devās Dončičs, kurš pirmo no abiem soda metieniem trāpīja, bet otro tīši meta garām, pats cīņā tika pie atlēkušās bumbas un realizēja šo metienu:

Mača papildlaikā "Mavreicks" deviņus no 11 punktiem guva ar soda metieniem.

"Mavericks" ar 19 uzvarām un 16 zaudējumiem ieņem septīto vietu Rietumu konferencē, tikmēr "Knicks" ar bilanci 18-17 ierindojas sestajā pozīcijā austrumos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu