"Microsoft" atgriež iespēju Krievijā lejupielādēt "Windows"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Wachiwit/Shutterstock

Krievijas iedzīvotājiem atkal ir iespēja lejupielādēt "Windows" operētājsistēmu bez VPN, vēsta medijs "Meduza".

Šobrīd Krievijas iedzīvotāji var instalēt jaunāko "Windows" versiju. Krievijas medijs vēsta, ka to var lejupielādēt jebkurš lietotājs.

IBM martā pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā apturēja savu darbību Krievijā. Savukārt "Microsoft" apturēja jaunu pārdošanas un pakalpojumu sniegšanas darbību, bet joprojām apkalpo esošos klientus valstī.

"Microsoft" ievērojami samazina savu uzņēmējdarbību Krievijā, 9. jūnijā pavēstīja uzņēmuma preses pārstāvis.

"Ņemot vērā izmaiņas ekonomiskajās perspektīvās un to ietekmi uz mūsu uzņēmējdarbību Krievijā, esam pieņēmuši lēmumu ievērojami samazināt savu darbību valstī," pavēstīja "Microsoft" pārstāvis.

"Mēs turpināsim pildīt esošās līgumsaistības ar Krievijas klientiem, kamēr spēkā būs jaunu pārdošanas darījumu apturēšana."

"Microsoft" atlaida 400 darbiniekus Krievijā, preses pārstāvis sacīja aģentūrai "Bloomberg", kas pirmā ziņoja par šo ziņu.

"Mēs cieši sadarbojamies ar skartajiem darbiniekiem, lai nodrošinātu, ka pret viņiem izturas ar cieņu un ka šajā grūtajā laikā viņi saņem mūsu pilnīgu atbalstu," sacīja tehnoloģiju gigants.

"Microsoft" un IBM, kā arī "Goldman Sachs", "McDonald's" un "Disney" tagad ir to lielo ASV un Eiropas uzņēmumu vidū, kuri ir paziņojuši, ka pārtrauks savu darbību Krievijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu