10 ievērojami, bagāti un vēsturiski cilvēki, kas apprecējās ar saviem brālēniem un māsīcām (3)

Ilustratīvs attēls. Foto: Demiantseva Olha/Shutterstock
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Brālēnu un māsīcu laulības vēsturiski tika praktizētas, lai saglabātu bagātību ģimenes līnijā un veidotu alianses. Daži no pasaules slavenākajiem, bagātākajiem un ietekmīgākajiem cilvēkiem ir apprecējušies ar saviem brālēniem un māsīcām, vēsta medijs "Insider".

Apkopoti 10 cilvēki, kas apzināti vai neapzināti apprecējās ar saviem brālēniem vai māsīcām. 

Karaliene Elizabete II apprecējās ar princi Filipu, savu otrās pakāpes brālēnu

Foto: Lorna Roberts/Shutterstock

Lielbritānijas karaliene Elizabete II ar princi Filipu apprecējās 1947. gadā, abi ir otrās pakāpes brālēns un māsīca.

Viņu 70 gadus ilgā laulība ilga līdz Filipa nāvei 2017. gadā. Lai gan ir bijušas baumas, ka Filipam bijušas citas attiecības, Elizabete II viņu uzticīgi mīlēja visu laulības laiku. 

Aktieru pāris Kevins Beikons un Kira Sedžvika ir attāli radinieki

Foto: Reuters/Scanpix

Beikons un Sedžvika ir precēti kopš 1988. gada. Pāris tikai vairākus gadus vēlāk uzzināja, ka ir devītās pakāpes brālēns un māsīca.

Viņu ciltsraksti 2012. gadā tika pētīti PBS šovā "Atklājot savas saknes" ("Finding Your Roots").

Uzņēmējs Rūdolfs Džuljāni 14 gadus bija precējies ar māsīcu

Foto: Picture alliance/Scanpix

Uzņēmējs un kādreizējais Ņujorkas mērs Rūdolfs Džuljāni bija laulībā ar savu māsīcu 14 gadus. Viņš savu otro māsīcu Regīnu Perudži apprecēja 1968. gadā, pārim nebija bērnu.

Alberta Einšteina otrā laulība

Fiziķis Alberts Einšteins
Fiziķis Alberts Einšteins Foto: spatuletail/Shutterstock

Slavenais fiziķis Alberts Einšteins 1919. gadā apprecējās ar Elzu Loventālu, kura bija viņa pirmās pakāpes māsīca no mātes puses, kā arī otrās pakāpes māsīca no tēta puses. Einšteinam tā bija otrā laulība.

Viņi bija precējušies līdz Elzas nāvei 1936. gadā. Lai gan Einšteinam bija brīvas attiecības, viņš rakstīja Elzai vēstules, kamēr braukāja apkārt un lasīja lekcijas. Fiziķis nomira 1955. gadā. 

Franklina Rūzvelta laulība vainagojas ar sešiem bērniem

Foto: AP/Scanpix

Kādreizējais ASV prezidents Franklins Rūzvelts apprecēja savu piektās pakāpes māsīcu Eleonoru Rūzveltu 1905. gadā. Jau kopš 1903. gada viņiem bija slepenas attiecības. Viņu 40 gadu ilgajā laulībā pasaulē nāca seši bērni. 

Tomēr Rūzveltam 1918. gadā bija cits romāns, par kuru uzzinot, Eleonora bija satriekta. Viņi palika laulībā un uzturēja draudzīgas un atbalstošas attiecības, tomēr viņu dēls Džeimss to raksturoja kā "bruņotu pamieru". 

Džerijam Lī Luisam kāzas ar 13 gadus vecu māsīcu

Foto: EPA/Scanpix

Amerikāņu dziedātājs Džerijs Lī Luiss svinēja kāzas ar savu pirmās pakāpes māsīcu, kad viņai bija tikai 13 gadu. 

Kad Džerijam bija 22 gadi, klasiskā roka mūziķis apprecējās ar pirmās pakāpes māsīcu Mairu Geilu Luisu Viljamsu. Meitene tobrīd bija tikai 13 gadus veca. Luiss meloja presei, stāstot, ka Mairai ir 15 gadi. Viņu laulība ilga līdz 1970. gadam, kad sieviete atklāja, ka Luiss licis viņai izciest "visu veidu fizisku un garīgu vardarbību, kādu vien var iedomāties".

Rakstnieka Edgara Alana Po "māsiņa" 

Foto: Everett Collection/Shutterstock

Amerikāņu rakstnieks Edgars Alans Po arī apprecējās ar savu pirmās pakāpes māsīcu, kad meitene bija pusaudzes vecumā. Rakstniekam tajā laikā bija 27 gadi, māsīcai Virdžīnijai Elīzai Klemmai - 13. 

Viņu attiecību dinamika tiek raksturota dažādi. Daži biogrāfi norāda, ka abi  mīlējuši viens otru kā brālis un māsa un Edgars viņu sauca par "Sissy" ("māsiņa"), bet Virdžīnija mīļoto dēvējusi par "Eddy" (Ediju). Virdžīnija 1847. gadā mira no tuberkulozes, pēc kā Edgars uzrakstīja vairākus savus slavenākos dzejoļus. 

Karaliene Viktorija apprecējās ar princi Albertu, savu pirmās pakāpes brālēnu 

Foto: Everett Collection/Shutterstock

Lielbritānijas karaliene Viktorija 1840. gadā apprecējās ar savu pirmās pakāpes brālēnu, Saksijas, Koburgas un Gotas princi Albertu. Pārim bija mīlošas attiecības un deviņi bērni. 

Viktorija kāzu nakti raksturoja kā "neticamu svētlaimi". Sieviete bija satriekta, kad Alberts nomira 1861. gadā. Visu atlikušo dzīvi viņa valkāja melnas drēbes. Karaliene Viktorija valdīja 63 gadus un bija otrs visilgāk valdošais Lielbritānijas monarhs pēc karalienes Elizabetes II.

ASV prezidents Džefersons izvaro mirušās sievas trešās pakāpes māsīcas pusmāsu

Foto: Kovalchuk Oleksandr/Shutterstock

ASV trešais prezidents Tomass Džefersons salaulājās ar savu trešās pakāpes māsīcu Martu Veilu Skeltoni Džefersoni 1772. gadā, kad Marta bija kļuvusi par atraitni. 

Marta nomira 1782. gadā, un Džefersons pie viņas nāves gultas zvērēja, ka nekad vairs neprecēsies. Tomēr vēlāk kļuva zināms, ka Džefersons izvaroja Salliju Hemingsu - paverdzinātu sievieti, kas bija Martas pusmāsa. Sallijai piedzima bērns.

Komponists Bahs apprec divas vokālistes

Foto: Nicku/Shutterstock

Komponists Johans Sebastians Bahs precējās ar pirmās pakāpes māsīcu 1701. gadā. Marija Barbara bija vokāliste, viņiem kopā bija septiņi bērni. 

Pēc Marijas nāves 1720. gadā Bahs apprecējās ar citu vokālisti Annu Magdalēnu. 

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu