"Luka un "Mavs" paveica brīnumu." Statistika liecina, ka "Mavericks" uzvara bija "neiespējama"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) apskatnieks Tims Makmahons izpētījis, ka "Mavericks" atspēlēšanās aizvadītās nakts mačā pret Ņujorkas "Knicks" ir unikāls gadījums.

Jau ziņots, ka Luka Dončičs mačā pret Ņujorkas "Knicks" pārrakstīja NBA vēsturi, kļūstot par pirmo basketbolistu ar 60 punktiem, vismaz 20 atlēkušajām bumbām un vismaz 10 rezultatīvām piespēlēm.

Dončičs, protams, laboja gan savas karjeras rezultativitātes rekordu, gan arī savu labāko veikumu atlēkušajās bumbās. Tomēr, iespējams, vēl iespaidīgāka bija "Mavericks" atspēlēšanās.

Vien 33 sekundes pirms pamatlaika beigām rezultāta tablo vēstīja par deviņu punktu deficītu "Mavericks" komandai. Jebkurš basketbola cienītājs piekritīs, ka šāds deficīts ar tik maz atlikušā laika nozīmē uzvaru pretinieku komandai.

Tims Makmahons izpētījis, ka šajā situācijā nevienai NBA komandai pēdējo 20 gadu laikā nav izdevies uzvarēt maču.

"NBA komandu bilance, atrodoties iedzinējos ar deviņu punktu deficītu, kad atlikušas 35 vai mazāk sekundes, ir 0-13 884. Luka un "Mavs" paveica brīnumu," savā "Twitter" kontā rakstīja Makmahons.

"Mavericks" ar 19 uzvarām un 16 zaudējumiem ieņem septīto vietu Rietumu konferencē, tikmēr "Knicks" ar bilanci 18-17 ierindojas sestajā pozīcijā austrumos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu