Mediķi aicina uz tikšanos Meņģelsoni nozares hronisko problēmu risināšanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministre Līga Meņģelsone (AS)
Veselības ministre Līga Meņģelsone (AS) Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) trešdien nosūtījusi vēstuli jaunajai veselības ministrei Līgai Meņģelsonei (AS) ar aicinājumu uz iespējami drīzu tikšanos nozares hronisko problēmu risināšanai, informēja LVSADA darba koordinētāja Inga Rudzīte.

Tikšanās tiek rosināta ar mērķi konceptuāli vienoties par galvenajiem rīcības virzieniem valdības rīcības plānā veselības aprūpes nozares cilvēkresursu stiprināšanai.

LVSADA priekšsēdētājā vietniece Līga Bāriņa uzsver, ka "beidzot valdībai būtu jāsāk strādāt un risināt hroniskās veselības aprūpes nozares problēmas, kur viena no būtiskākajām ir cilvēkresursu trūkums nozarē, un līdz ar to apgrūtināta pakalpojumu savlaicīga pieejamība".

Trešdien izsludinātais ārkārtas stāvoklis Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) ir saistīts ne tikai ar lielo saslimšanas gadījumu skaita pieaugumu, bet arī ar darba roku trūkumu, lai varētu nodrošināt operatīvu palīdzību, skaidro arodbiedrībā.

Cilvēkresursu trūkums veselības aprūpes nozarē ir tik nopietns, ka apdraud ne tikai neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanu, bet arī nopietni vājina valsts drošību, akcentē LVSADA.

Organizācijas paziņojumā atzīmēts, ka saslimšanas gadījumā NMPD bieži vien ir pirmais dienests, kur cilvēki, pasliktinoties veselības stāvoklim, vēršas pēc palīdzības, jo arī ģimenes ārsti ir pārslogoti cilvēkresursu trūkuma dēļ.

Kā ziņots, lai saglabātu spēju sniegt savlaicīgu neatliekamo medicīnisko palīdzību pacientiem dzīvībai kritiskā situācijā, NMPD no trešdienas pārgājusi uz darbu ārkārtas situācijas režīmā, aģentūru LETA informēja NMPD Komunikācijas nodaļa.

Šādu lēmumu pieņēmusi NMPD Ārkārtas vadības grupa, jo, pieaugot sabiedrībā gripas, Covid-19 un citu augšējo elpceļu saslimšanām, turpina pieaugt uz ārkārtas tālruni saņemto zvanu un brigāžu izsaukumu skaits situācijās, kas nav neatliekamas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu