"Mēs esam pret!" Dziesmu svētku dalībnieki lauž šķēpus par papildu apmaksāto atvaļinājumu svētku laikā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Aleks Kend/Shutterstock

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par apmaksātu papildu atvaļinājumu Dziesmu un deju svētku dalībniekiem. Patlaban Latvijas likumi paredz, ka svētku dalībnieki, kas ir darba tiesiskās attiecībās, šo atvaļinājuma nedēļu var izņemt no jau uzkrātajām atvaļinājuma dienām. Par dziedātāju un dejotāju papildu atvaļinājumu raisījusies diskusija vietnē "Twitter". Viedokļi dalās, un neparasti, ka daudzi svētku dalībnieki ir... pret! Kāpēc?

Izrādās, daudzi svētku dalībnieki nemaz nekāro pēc apmaksāta papildu atvaļinājuma.

Andis Jurjāns domā, ka pieprasīt apmaksātu papildu atvaļinājumu darba devējam būtu totāli nepareizi. 

Ir arī daži sarkastiski komentāru - sak, tad jau apmaksāsim visus hobijus!

Ir cilvēki, kuri ir pret tāpēc, ka acīmredzot nevienus Dziesmu un deju svētkus paši nav pat televizorā redzējuši. Arī tas ir arguments.

Daži diskusijas dalībnieki nobažījušies parto, kur galu galā paliek nauda. Tāpēc vien svētku dalībnieku atvaļinājumam - nē.  

Diskusijā pazib doma, ka ne visiem darba devējiem darbinieku hobiji raisa sajūsmu. Bet ir arī saprotoši darba devēji. 

Vairākiem diskusijas dalībniekiem nebūtu žēl, ja dalībnieki saņemtu apmaksātu papildu atvaļinājumu. Lai radītu svētku sajūtu visai valstij, tiek ieguldīts smags darbs. 

Kurš maksās, vai vispār maksās - kas to lai zina. Visiem, kā redzam, to atvaļinājumu nemaz nekārojas. Lai nu kā, ar vai bez atvaļinājuma - dziedātāji dziedās, dejotāji dejos, un svētki būs. Parakstu vākšana "Mana balss.lv" turpinās. 

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu