Porziņģis atzīts par NBA nedēļas labāko spēlētāju Austrumu konferencē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) par sezonas 11. nedēļas labāko spēlētāju Austrumu konferencē atzīts Kristaps Porziņģis (Vašingtonas "Wizards"), savukārt Rietumos šo balvu izpelnījies slovēnis Luka Dončičs (Dalasas "Mavericks").

Porziņģis aizvadītajā nedēļā palīdzēja "Wizards" komandai izcīnīt četras uzvaras četrās spēlēs.

Latvijas basketbolists četros mačos vidēji guva 24,5 punktus, izcīnīja 8,5 atlēkušās bumbas un bloķēja 2,5 metienus.

"Wizards" ar 17 uzvarām un 21 zaudējumu patlaban ieņem 10. vietu Austrumu konferences kopvērtējumā. Komandai šobrīd ir piecu uzvaru sērija.

Porziņģis par nedēļas labāko NBA spēlētāju atzīts trešo reizi karjerā. Iepriekšējā reize bija 2020. gada 2. martā, kad viņš spēlēja "Mavericks" komandā kopā ar Dončiču.

Latvijas basketbolists ir pirmais "Wizards" pārstāvis, kurš ieguvis šo balvu, kopš 2021. gada maijā par NBA nedēļas labāko spēlētāju atzina Raselu Vestbruku.

Savukārt Dončičs pagājušajā nedēļā kaldināja "Mavericks" trīs uzvaras trīs spēlēs, vidēji gūstot 48,7 punktus, izcīnot 13,0 atlēkušās bumbas un veicot 10,7 rezultatīvas piespēles.

Latvijas basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā "Mavericks" komanda ar bilanci 21-16 ierindojas ceturtajā pozīcijā Rietumos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu