VIDEO ⟩ "Mamma bija pelēki balta." Pārvadātājs no slimnīcas guļošu sievieti atved sēdus (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: corosukechan3/Shutterstock

Kāda sieviete pirms 36 gadiem cieta ceļu satiksmes negadījumā, tādēļ dzīvi pavada gultā. Lindas mamma nav sēdējusi jau 15 gadus, tomēr neuzmanīgas medicīnas personāla attieksmes dēļ viņa slimnīcā apsēdināta, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Sieviete pēc veselības pasliktināšanās ar mediķu palīdzību tika nogādāta Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS) un pavadīja tur divas diennaktis. Viņas meita Linda meklēja transportu, kas mammu guļus stāvoklī varētu nogādāt mājās. 

"Es pati nevarēju doties uz slimnīcu, jo tur nelaiž iekšā. "Specmedtransports.lv" darbinieki teica, ka viņiem ir vajadzīga kontaktinformācija - visus sazvanīšot un paši visu izdarīšot.

Norādīju, ka mamma jāpārvadā guļus. Viņi to dzirdēja un teica, ka nav problēmu," stāsta Linda.

Kad pārvadātājs piebrauca pie mājas, Linda ieraudzīja, ka mamma sēž un vaid: "Viņi atvēra durvis, un mamma tur sēdēja, viņa 15 gadus nav sēdējusi.

Viņa bija sakritusi uz viena sāna, mugurkauls viņu nevar noturēt. Viņa bija pelēki balta, vienīgais, ko dara - vaid un saka, ka neko nejūt," skaidro meita.

Abi "Specmedtransports.lv" uzņēmuma darbinieki sievieti ienesuši istabā un palīdzējuši iecelt gultā. Vīrieši skaidrojuši, ka ārsts esot atļāvis sieviete pārvadāt sēdus.

Lindas mammas slimnīcā vīriešiem esot teikusi, ka viņu nepieciešams transportēt guļus. Brīdī, kad vīrieši viņu pacēluši, lai apsēdinātu krēslā, mamma izdzirdējusi, ka kaut kas nokrašķ. Pēc tam sāpēs esot bijušas tik leilas, ka nav varējusi parunāt.

Saņēmuši par pakalpojumu 45 eiro, vīrieši devās prom. 

Pakalpojuma sniedzējs sarunā raidījumam skaidro, ka nesaskata savu vainu un notikušajā vaino slimnīcas personālu. Tomēr Aivars atzīst, ka Linda lūdza mammu pārvadāt guļus.

"Jā, ar daktera atļauju [sēdināja]. Darbinieki uz savu galvu to nedarītu. Jā, kliente teica, ka jāved guļus.

Zēni bija iegājuši pavaicāt ārstam, vai var transportēt sēdus. Dakteris teica, ka nekādu problēmu, var transportēt sēdus," skaidro "Specmedtransports.lv" pārstāvis Aivars. 

Slimnīca šobrīd izmeklē lietu.

"Mēs kamerās redzam, ka personāls ir bijis blakus, taču tas nebija ārsts. Ārstam arī nav jābūt klāt.

Lai šādi gadījumi vairāk neatkārtotos, lai pacientiem nebūtu šādas skumjas pieredzes, mums arī jāveic soļi no savas puses. Brīdī, kad pacients saņem izrakstu no slimnīcas, teorētiski viņš pārtrauc būt slimnīcas pacients.

Šajā brīdī gan nebeidzas mūsu atbildība par pacientu.

Mēs varam skatīties, lai tie cilvēki, kuri ir klāt pacienta izrakstīšanas brīdī, ir informēti par savām kompetencēm, kādus jautājumus var atbildēt," norāda PSKUS pārstāve Janita Veinberga.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu