Ziņojums: Slikti apmācīti Krievijas karavīri frontē kļūst par lielgabalu gaļu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mobilizētie Krievijas karavīri.
Mobilizētie Krievijas karavīri. Foto: Reuters/ScanPix

Uz frontes pirmajām līnijām nosūtītie slikti sagatavotie okupantu karavīri kļūst par lielgabaļu gaļu, norādīts jaunākajā ASV Kara studiju institūta (ISW) ziņojumā.

Sistemātiskas problēmas Krievijas karaspēka formēšanā atstāj negatīvu iespaidu uz personālsastāva sagatavošanu un nodara kaitējumu Krievijas operatīvajām iespējām Ukrainā, norāda domnīcas analītiķi.

Otrdien Krievijas "kara korespondenti" ziņoja, ka nesen mobilizētie karavīri, kas izgājuši tankistu un artilēristu sagatavošanas kursus, nosūtīti uz kājnieku divīzijām bez formālas sagatavošanas.

Kaut arī šāda prakse nav nekas neparasts, Krievijas karavīru darbības šajā gadījumā ir problēma, norāda eksperti.

Krievijas armija veltījusi pārāk maz laika karavīru sagatavošanai dienestam tajās karaspēka grupās, kurās viņi agrāk dienējuši, pirms nosūtīt viņus uz fronti. Nav arī bijis laika apmācībām papildu specialitātēs.

Slikti apmācītu artilēristu nosūtīšana uz kājnieku vienībām bez pienācīgas sagatavošanas padara viņus par lielgabalu gaļu, bet Krievijas karaspēka kadru potenciāla degradācija, domājams, vēl vairāk pastiprinās kritiku, kas adresēta militārajai pavēlniecībai, rezumē ISW.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu