Īsi pirms kara sākuma Abramovičs savus īpašumus sadalīja bērniem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Romāns Abramovičs
Romāns Abramovičs Foto: Reuters/ScanPix

Tieši pirms pilna mēroga iebrukuma Ukrainā Romāns Abramovičs atbrīvojās no ievērojamas daļas savu īpašumu, sadalot tos saviem bērniem. Par to ziņu britu laikraksts "The Guardian", atsaucoties uz Kipras kompānijas "MeritServus" dokumentiem, kurus izdevumam anonīmi nodevuši hakeri.

Līdz 2022. gada februārim Abramovičs bija vienīgais labuma guvējs vismaz 10 trastos Kiprā un Džersijā. Tomēr 4. februārī gandrīz vienas nakts laikā tika sāktas izmaiņas īpašumtiesību struktūrā, kas padarīja Abramoviča septiņus bērnus par galvenajiem trestu labuma guvējiem.

Izmaiņu rezultātā miljardiera bērni kļuva par labuma guvējiem astoņos trastos.

Kopumā šiem trastiem pieder īpašums vismaz četru miljardu dolāru vērtībā. Attiecīgajos aktīvos ietilpst gan lielāko Krievijas uzņēmumu akcijas, gan fiziski aktīvi, piemēram, deviņu klāju superjahta un divi helikopteru nolaišanās laukumi.

Izmaiņas Abramoviča īpašumtiesību struktūrā varētu sarežģīt centienus ieviest sankcijas un potenciāli izjaukt centienus iesaldēt aktīvus, kas iepriekš tika uzskatīti par viņa īpašumiem.

Kā ziņots, 14. maijā Portugāle bloķējusi krievu oligarham Romānam Abramovičam piederošā desmit miljonus eiro vērtā savrupnama pārdošanu.

Kinta du Lagu kūrortā Algarves reģionā esošās villas status zemesgrāmatā tika iesaldēts 25. maijā, pamatojoties uz Ārlietu ministrijas pieprasījumu, un tādējādi tas nav maināms.

Abramovičs ir pakļauts Lielbritānijas un Eiropas Savienības (ES) sankcijām, kas tika vērstas pret krievu oligarhiem, reaģējot uz Krievijas atkārtoto iebrukumu Ukrainā.

Kā ziņo "Publico", bijušais futbola kluba "Chelsea" īpašnieks savrupnama pārdošanu uzsāka 15 dienas pirms iebrukuma.

To pamanīja Portugāles lielākā banka "Caixa Geral de Depositos" un brīdināja varasiestādes.

Abramovičam 2021. gadā tika piešķirta Portugāles pilsonība, pamatojoties uz likumu, kas piedāvā naturalizāciju to ebreju sefardu kopienas piederīgo pēctečiem, kas viduslaikos tika padzīti no Ibērijas pussalas.

Taču Abramoviča piederība sefardiem izsaukusi lielas šaubas, un prokuratūra uzsākusi izmeklēšanu. Rabīns, kurš miljardierim izsniedzis naturalizācijai nepieciešamos dokumentus, ir aizturēts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu