"Bija sāpīgi uzzināt šīs ziņas no mediju virsrakstiem." Par notikušo izsakās diskvalificētais "Supernovas" dalībnieks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/ Krišjānis Suntažs

Kā zināms, Latvijas Televīzijas (LTV) valde lēma par "Supernovas" pusfinālista Saules (īstajā vārdā Krišjānis Suntažs) diskvalificēšanu. Tika konstatēts pārkāpums. Mūziķa iesniegtā dziesma "Finally Happy" publiski atskaņota pirms 2022. gada 1. septembra. Nu arī mūziķis reaģējis uz notikušo. 

Saule sociālajos tīklos dalījies ar video, kur izsakās par savu diskvalifikāciju. "Čau, te Saule! Es vēlos teikt milzīgu un sirsnīgu paldies visiem cilvēkiem, kuri šajā īsajā laika periodā jau paspēja mani atbalstīt, sūtīt mīlestību un teikt jaukus vārdus. Bet, protams, es un mana komanda esam sarūgtināti, ka citas "Finally Happy" dziesmas versijas izpildīšana labdarības maratonā "Dod pieci!" bija šķērslis turpināt dalību "Supernovā". Protams, arī bija sāpīgi uzzināt šīs ziņas no mediju virsrakstiem," atklāj Saule. 

Viņš gan norāda, ka notikušais devis papildu motivāciju strādāt cītīgāk. "Mēs noteikti vēl tiksimies!" tā jaunais mūziķis. 

Atgādinām, ka par iekļūšanu konkursa "Supenova" finālā sacentīsies 14 mūziķi. Diskvalificētā mūziķa vietā netiks izraudzīts cits dalībnieks, jo jau ir sākta gatavošanās konkursa pusfinālam.

Iesniedzot dziesmu konkursam, mūziķis Saule, tāpat kā pārējie pieteicēji, apstiprināja, ka ir informēts un piekrīt pieteikšanās nolikumā ietvertajiem nosacījumiem. Diemžēl LTV projekta komandai, kas izvērtēja muzikālo darbu atbilstību, tikai pēc pusfinālistu izziņošanas kļuva zināms, ka dziesma "Finally Happy" jau publiski atskaņota 2021. gada 19. decembrī.

Konkursa žūrija izvērtēja tikai tos muzikālos darbus, ko LTV projekta komanda bija atzinusi par nolikumam atbilstošiem. Kopā tika pieteiktas 125 dziesmas, 121 no tām – nolikumā noteiktajā termiņā. Kopā 21 pieteikums nekvalificējās tālākai izvērtēšanai, jo neatbilda nolikumā noteiktajam – vai nu netika iesniegta pilnvērtīga informācija, vai izpildītāji nebija Latvijas pilsoņi, vai arī ārzemju autoru īpatsvars bija lielāks nekā konkursā atļauts.

Nolikums par pieteikšanos LTV konkursam "Supernova" veidots, ņemot vērā Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa rīkotājorganizācijas – Eiropas Raidorganizāciju apvienības – nacionālo atlašu noteikumus. Konkursa nolikuma 1.9. punkts paredz: "Dziesma šī Nolikuma izpratnē ir muzikāls darbs, ko radījuši Autors (-i), Izpildītājs (-i), aranžējuma autors, kurš vienlaicīgi var būt arī Dziesmas Producents (-i) vai to kolektīvs, tās mehāniskās fonogrammas pieļaujamais maksimālais garums ir 3 minūtes, tā nav publicēta jebkādās publiski pieejamās platformās vai atskaņota (arī dzīvajā izpildījumā) publiskos pasākumos pirms 2022. gada 1. septembra."

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka konkursa uzvarētājs, kuru noteiks žūrija un skatītāji fināla balsojumā 11. februārī, iegūs iespēju maijā pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Liverpūlē, Lielbritānijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu