"Klusēšana nav efektīva." Princis Harijs taisnojas par teikto, ka Afganistānā nogalinājis 25 cilvēkus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/Scanpix, People/Instagram

Saseksas hercogs sniedzis interviju izdevumam "People", kurā cenšas attaisnot paša teikto par 25 nogalinātajiem talibiem Afganistānā.

Princis intervijā "People" skaidro nogalināto talibu skaita atklāšanu miljoniem ar to, ka  karavīriem vajadzētu apspriest "mūsu dienesta daļas, kas mūs vajā": "Tas ir kaut kas, ar ko jāsastopas katram karavīram, un gandrīz divu gadu desmitu laikā, strādājot kopā ar dienesta personālu un veterāniem, esmu klausījies viņu stāstus un dalījies arī ar saviem stāstiem. Šajās sarunās mēs bieži runājam par mūsu dienesta daļām, kas mūs vajā, — par zaudētajām un atņemtajām dzīvībām," skaidro Harijs. 

Izdevumā "People" Harijs atklāti stāsta par laiku Afganistānā un nemiernieku nogalināšanu, jo tas palīdz viņam sevi dziedināt un viņš cer, ka tas palīdzēs arī citiem:

"Es zinu, ka manā dziedināšanas ceļā klusēšana nav efektīva. Es izvēlējos to risināt, runājot un detalizēti izklāstot savu pieredzi, cerot, ka tā palīdzēs citiem."

"Tas ir pienākums, darbs un pakalpojums mūsu valstij — un, veicot divus dienesta braucienus uz Afganistānu savas valsts labā, esmu darījis visu iespējamo, lai būtu labākais karavīrs, par kādu esmu apmācīts," viņš turpina intervijā attaisnot savus izteikumus. 

"Apollo.lv" jau iepriekš vēstīja, ka Saseksas hercogs savos memuāros "Spare" apgalvo, ka divu Afganistānas misiju laikā nogalinājis 25 ienaidnieka kaujiniekus, nosaucot savus upurus par "šaha figūrām", nevis par cilvēkiem.

Žurnāla vāka foto jau kritis sociālo tīklu komentētāju nežēlastībā, uzsverot, ka prinča acis ir pārāk zilas, bet mati neīstā krāsā un par daudz uz galvas. Harijam ap kaklu ir arī rota melnā ādas siksniņā. Daži apgalvo, ka tā ir identiska tai, kuru, pēc viņa teiktā, saplēsa viņa brālis Viljams abu kautiņa laikā, kad Viljams it kā esot sagrābis Hariju un niknumā nogrūdis uz zemes. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu