Princis Harijs atklāj, ko teicis pie mirušās karalienes gultas pēc tam, kad nokavēja viņas nāves brīdi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ACHPF/Shutterstock

Princis Harijs savā autobiogrāfijā "Spare" atklājis, ko teicis savai vecmāmiņai karalienei Elizabetei II, kad ieradies Balmoralā dažas stundas pēc viņas nāves. 

Saseksas hercogs apraksta, ko viņš čukstējis pie sevis, kad devies satikt vecmāmiņu, kura jau bija devusies mūžībā. 

Harijs pie sevis teicis, ka viņš cer, ka "viņa būs laimīga" un "kopā ar vectēvu" (karalienes vīru, princi Filipu, kurš mūžībā devās 2021. gadā, 99 gadu vecumā, - red.).

Harijs uz Skotiju devās, lai redzētu savu mīļoto vecmāmiņu Elizabeti II - Lielbritānijas visilgāk valdošo monarhu - pagājušā gada 8. septembrī pēc tam, kad Bakingemas pils paziņoja, ka viņa ir nopietni sasirgusi.  Tomēr viņam neizdevās paspēt vecmāmiņu satikt dzīvu.

Hercogs stāsta, ka viņš uzzinājis par karalienes nāvi pēc BBC ziņām.

Ierodoties Balmoralā, viņu sagaidīja princese Anna, kura pēc tam uzveda viņu augšā uz istabu, kur gulēja mirusī karaliene.

Viņš grāmatā stāsta: "Es virzījos uz priekšu un tad ieraudzīju viņu. Paliku nekustīgi, kādu laiku uzmanīgi viņu vērojot. Es čukstēju, ka ceru, ka viņa ir laimīga un ka viņa tagad ir kopā ar vectēvu. Es teicu, ka apbrīnoju viņu par to, ka viņa ir izpildījusi savus pienākumus līdz galam. Jubileja, jaunā premjerministra sagaidīšana..."

Foto: Reuters/ScanPix

Uzbrukumi karaļnamam grāmatā pludo katrā nodaļā: no apsūdzībām, ka brālis viņam uzbrucis Meganas dēļ, līdz apgalvojumiem, ka Viljams un viņa tēvs Čārlzs pēc prinča Filipa bērēm “meklējuši ieganstu strīdam”.

Princis, kurš atteicās no karaliskajiem pienākumiem  un pārcēlās uz Kaliforniju kopā ar Meganu, grāmatā atceras ģimenes strīdus un atklāj privātas sarunas.

Piemēram, viņš grāmatā izstāsta par sava tēva slimībām un faktu, ka karalis joprojām nēsā līdzi savu iecienīto rotaļu lācīti.

Foto: AFP/SCANPIX

Harijs rūgti sūdzas, ka ir "rezerve" Viljamam kā mantiniekam.

Savu brāli viņš nodēvē par savu "pirmo ienaidnieku", karalieni konsorti Kamillu par "ļauno pamāti" un Čārlzu par emocionāli panīkušu un neefektīvu "vecu vīru".

Izvilkumu publicēja Guardian. Nav zināms, kā laikraksts ieguva agrīnu grāmatas eksemplāru, ņemot vērā, ka izdevējs Penguin Random House ir darījis visu, lai novērstu noplūdi. Izdevniecībā Penguin tiks veikta izmeklēšana par informācijas noplūdi. Dramatiskais izrāvums, kas atklāts tikai dažas dienas pirms grāmatas oficiālās iznākšanas, visticamāk, izraisīs pārdošanas pieaugumu.

MailOnline sazinājies ar Bakingemas pili, lai saņemtu komentāru.

Foto: Kadri no filmas "Harijs un Megana"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu