Teksta tiešraide ⟩ Jaunākā informācija no plūdu pārņemtās Jēkabpils. No applūdušajām vietām sāk ūdens atsūknēšanu (25)

Sunītis plūdu pārņemtajā Jēkabpilī Foto: Aculiecinieks / Jēkabpils "Telegram" grupa
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pirmdien, 16. janvārī, līdz plkst. 5 ūdens līmenis Jēkabpils novērojumu stacijā bija 8,24 metri virs nulles punkta. Upe Jēkabpilī aizvien ir piepildīta ar vižņiem, ledus kustība ir minimāla. "Apollo.lv" piedāvā sekot līdzi aktuālākajai informācijai par plūdiem Jēkabpils novadā.

Tiešraide: Situācija Daugavā pie Jēkabpils

Evakuācijas autobusi ir novietoti Auseklīša ielā 4a, Zemgales ielā, Jēkabpils Romas katoļu baznīcas stāvlaukumā, Jēkabpils sporta halles stāvlaukumā, Rīgas ielā pie veikala "Mini Rimi" un Karmu ielas laukumā. Evakuācijas punkts atrodas Jēkabpils 2. vidusskolā.

Jēkabpilī ūdens līmenis Daugavā sasniedzis kritisko robežu, liecina pašvaldības sniegtā informācija.

13. janvārī plkst. 10.50 Jēkabpilī ūdens uzkāpis līdz 840 cm atzīmei virs stacijas nulles līmeņa, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izplatītā informācija.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus neapmeklēt un nepārvietoties plūdu apdraudētajās teritorijās, jo iedzīvotāju plūsma apgrūtina glābēju un drošības dienestu darbu. Iedzīvotāji tiek aicināti saglabāt modrību un reizē arī mieru.

Tiem iedzīvotājiem, kuri atrodas plūdu apdraudētajās teritorijās un kuriem nepieciešama evakuācija, tiks nodrošināti evakuācijas autobusi, kas būs pieejami četrās vietās pilsētā - Auseklīša ielā 4, Zemgales ielā, pie Jēkabpils Romas katoļu baznīcas stāvlaukuma, Rīgas ielā, pie veikala "Mini Rimi" un Kazarmu ielas laukumā no plkst.12.30, bet Jēkabpils sporta halles stāvlaukumā no plkst. 15.

Evakuācija notiks uz Jēkabpils 2. vidusskolu, kur sporta zālē tiks nodrošināta patveršanās vieta.

Plūdu dēļ šorīt no dzīvojamās mājas Daugavas ielā evakuēti trīs cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). Ēkas iekštelpās uz grīdas jau bija ūdens.

Vakar vēlu vakarā pēc operatīvās sanāksmes Jēkabpils novada priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP) īsā videoierakstā vērsās pie iedzīvotājiem, aicinot viņus evakuēšanos neatlikt uz pēdējo mirkli, kad tā var būt ļoti sarežģīta, glābēju dzīvības apdraudoša, vai pat jau neiespējama.

Šorīt pašvaldība ziņo, ka Jēkabpilī turpina ieplūst palu ūdens.

Video: Plūdi Jēkabpilī

Palu ūdens spiežas akās Rīgas, Pļaviņu un citās ielās, turpina applūst aizsargdambim piegulošās ielas. Jēkabpils novada Prižos, Sakas salā ūdens līmenis ir krities. Pārgāzne strādā ar pilnu jaudu.

Saistībā ar straujo ūdens līmeņa paaugstināšanos Jēkabpilī tiek pārtrauktas mācības

Jēkabpils pilsētas un novada skolās un interešu izglītības iestādēs, kuras atrodas plūdu apdraudētajās teritorijās - Jēkabpils Valsts ģimnāzijā, Jēkabpils 2. vidusskolas filiālēs, kas atrodas Rīgas ielā 200a, Rīgas ielā 192, Jēkabpils Mākslas un mūzikas skolā, Jēkabpils Bērnu un jauniešu centrā un Ābeļu pamatskolā.

Savukārt SIA "Jēkabpils ūdens" informē, ka, ņemot vērā situāciju, uzņēmuma tehnika un cilvēkresursi prioritāri novirzīti plūdu ierobežošanai kritiskajās vietās. Līdz ar to pašlaik uzņēmums neveic ūdens atsūknēšanu no privātmāju pagrabiem.

Kā jau ziņots, plkst. 4.50 ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils sasniedza 8,14 metrus virs novērojumu stacijas nulles punkta.

Iepriekšējā augstākā atzīme bija 7,79 metri ceturtdienas priekšpusdienā; dienas vidū ūdens līmenis pazeminājās par pusmetru, bet vēlāk atsāka pakāpeniski celties.

Foto: Plūdi Jēkabpilī

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu