Krievijas amatpersona draud, ka Igaunijas prasības nepalikšot bez atbildes (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Krievijas Ārlietu ministrijas preses pārstāve Marija Zaharova komentējusi Igaunijas prasību samazināt darbinieku skaitu Krievijas vēstniecībā Tallinā un draudējusi, ka Igaunijas "nedraudzīgās" darbības nepalikšot bez "atbildes", vēsta ārvalstu mediji. 

Igaunija informēja Krievijas vēstnieku par lēmumu, ka līdz 1. februārim Krievijai jāsamazina vēstniecības Tallinā darbinieku skaits līdz astoņiem diplomātiem un 15 administratīvajiem, tehniskajiem un apkalpojošajiem darbiniekiem. 

Lēmuma mērķis ir panākt līdzvērtīgu darbinieku skaitu Krievijas un Igaunijas diplomātiskajās pārstāvniecībās Tallinā un Maskavā. Tas nozīmē, ka līdz mēneša beigām Igaunija jāpamet deviņiem Krievijas diplomātiem.

"Igaunija uzskata, ka mūsu attiecībās ar Krieviju paritāte ir ļoti nozīmīga. Saistībā ar agresijas karu Krievijas vēstniecības darbinieki nav iesaistīti Igaunijas un Krievijas attiecību veicināšanā,

tādēļ, mūsuprāt, nav pamata saglabāt pašreizējo Krievijas vēstniecības apmēru," lēmumu pamatoja Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Rensalu.

Krievijas Ārlietu ministrijas mājaslapā publicēts Zaharovas komentārs, kurā atreferētas Krievijas propagandas klišejas un kārtējo reizi draudēts ar Maskavas "atbildi", tā arī nekad konkrēti nepaskaidrojot, kāda tā būs.

"Mums jau ilgi nav nekāds noslēpums, ka Igaunija ir starp visnedraudzīgāk pret Krievijas valdību noskaņotajām valstīm," raksta Zaharova.

Viņa turpina: "Rusofobija tur ir oficiālās doktrīnas līmenī. Tajā pašā laikā acīmredzot gribas arī izpatikt saviem aizokeāna kuratoriem. Igaunijas valdībai jāapzinās, ka jebkādas tās nedraudzīgās darbības nepaliks bez atbildes."

Pirmdien Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs līdzīgi komentēja Igaunijas plānus.

"Skaidrs, ka Igaunijas valdība grib kļūt par izcilniekiem šajā jomā un radīt precedentu. Lai arī kādas darbības šajā kontekstā netiktu izdarītas, tās būs pilnībā nelikumīgas no starptautiskās likumdošanas skatupunkta. Protams, tās valstis, kuras solidarizēsies ar šādu ideju, gaidīs sekas," teica Peskovs.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu