Levits Davosā runās par Krievijas agresijas noziegumu izmeklēšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Egils Levits.
Valsts prezidents Egils Levits. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts prezidents Egils Levits no 16. janvāra līdz 20. janvārim piedalīsies ikgadējā Pasaules ekonomikas forumā Davosā, kur tiksies valsts, privātā un pilsoniskā sektora līderi, lai konstruktīvos, uz nākotni vērstos dialogos apspriestu aktuālās norises pasaulē un rastu risinājumus publiskā un privātā sektora sadarbībai. 

Viņa norāda, ka Pasaules ekonomikas foruma laikā Levits ir lūgts uzstāties diskusijā par demokrātiskās iekārtas stiprināšanu nākotnē un vairākās diskusijās, kas veltītas Ukrainas jautājumiem, piemēram, par īpaša starptautiska tribunāla izveidošanu Krievijas agresijas Ukrainā izmeklēšanai un starptautiskās kārtības atjaunošanu. Tāpat Valsts prezidents runās par ģeopolitiskās drošības jautājumiem un drošības aspektiem digitālajā laikmetā, enerģētikas, ekonomiskajiem, klimata un citiem jautājumiem.

Darba vizītes laikā Davosā Valsts prezidentam plānotas divpusējas tikšanās ar vairāku valstu līderiem, tai skaitā ar Šveices prezidentu Alēnu Bersē, Azerbaidžānas prezidentu Ilhamu Alijevu, Pasaules ekonomikas foruma dibinātāju un valdes priekšsēdētāju Klausu Švābu.

Valsts prezidentam plānotas arī tikšanās ar starptautisku uzņēmumu vadītājiem, tai skaitā ar "Israel Innovation Authority" priekšsēdētāju, lai runātu par investīciju iespējām Latvijā, inovāciju ekosistēmas attīstību, izceltu Latvijas spējas un ekselenci.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu