VDD sācis vērtēt "Baltijas antifašistu" video ar naidīgiem izteikumiem pret ukraiņiem (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VDD. Ilustratīvs attēls.
VDD. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts drošības dienests (VDD) sācis vērtēt video, kurā maskā tērpts vīrietis latviešu valodā naidīgi vēršas pret ukraiņiem un aicina cīnīties pret "Latvijā valdošo fašistiski noziedzīgo grupējumu".

Sociālajos tīklos redzamajā video kāds vīrietis maskā klāsta: "Latvieti, es vēršos pie tevis, jo tavu valsti ir pārņēmis fašistiski noziedzīgs grupējums, kuram pilnīgi atklāti ir uzspļaut uz Latvijas tautu, Latvijas valsti, uz Latvijas Republikas konstitūciju." Tā vietā, lai rūpētos par pašu valsti, miljoniem eiro tiekot gan nozagti, gan sūtīti "ukrocūkām uz bijušo Ukrainu, kuri jau šo specoperāciju ir zaudējuši".

"Mēs esam "killnet" un Baltijas antifašisti," video nobeigumā paziņo vīrietis.

VDD aģentūrai LETA apstiprināja, ka dienestam minētais video ir zināms un dienests sācis tā izvērtēšanu atbilstoši savai kompetencei. Plašākus komentārus dienestā nesniedza.

VDD pērn 28.novembrī paziņoja, ka sācis kriminālprocesu saistībā ar saziņas lietotnes "Telegram" kanālos konstatētām pretvalstiskām aktivitātēm, kuras izvērsušas par "Baltijas antifašistiem" sevi dēvējošas personas.

Šajos "Telegram" kanālos tika apkopota informācija par Latvijas amatpersonām un citām sabiedrībā zināmām personām, kuru darbība esot vērsta pret Krievijas interesēm. Kanālos tika publicēta arī sensitīva rakstura informācija, piemēram, par šo personu iespējamo dzīvesvietu un ģimenes locekļiem.

Sevi par "antifašistiem" dēvējošās personas tika apgalvojušas, ka informāciju paredzēts nodot Krievijas specdienestiem un citām agresorvalsts institūcijām, lai vērstos pret šīm personām.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma panta par palīdzību ārvalstij pret Latviju vērstā darbībā.

VDD rīcībā esošā informācija liecina, ka pretvalstiskajās aktivitātēs ir iesaistīti Latvijas valstspiederīgie, kuri patlaban dzīvo Krievijā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu