FOTO Plūdos Jēkabpilī bojātas arī metāla norobežojošās margas (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Telegram/jekabpilsnovads

Ūdenim atkāpjoties no Daugavas labā krasta, Jēkabpilī atklājas jaunas plūdu sekas - bojātas metāla norobežojošās margas, liecina vietnē "Telegram" publicētās fotogrāfijas. 

Jau vēstīts, ka Jēkabpilī plūdu situācijai novēroti trausli uzlabojumi. 

Daļa iedzīvotāju var atgriezties savās mājās, bet ir jābūt gataviem nepieciešamības gadījumā atkal evakuēties, pirmdien ap pusdienlaiku informēja novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP).

Daugavas labajā krastā Dārzu iela, Rīgas ielas rajons, Krasta ielas rajons jau šodien var atgriezties atpakaļ savās dzīvesvietās, jo evakuācija šai posmā atcelta. 

Mērs aicināja iedzīvotājus neizvērst reevakuāciju par tūrisma pasākumu, jo tas "traucē darboties operatīvi un efektīvi". Viņš aicināja iedzīvotājus pēc iespējas mazāk pārvietoties un nedoties uz plūdu skartajām vietām.

Pirmdien ap plkst. 11 ūdens līmenis jau krities līdz 8,17 metru atzīmei.

"Iepriecinoši, ka ūdens līmenis krītas, bet ledus masa nav kustējusies un tas rada spiedienu uz dambi," pauda Ragainis.

Pašvaldība ir piesaistījusi hidrologus un pēc viņu ieteikuma - uzņēmēju, kurš ar ekskavatoriem, atrodoties bīstamā stāvoklī uz ledus masas, mēģina atrakt tās vietas, kuras varētu spriegot un neļaut šim ledum izkustēties.

Foto: Jēkabpils ielas svētdienas, 15. janvāra, rītā

"Cenšamies panāk kaut nelielu rezultātu, jo drīzumā gaidāmi citādāki laikapstākļi, kas atkal veidos vižņus. Tāpēc mums ir jābūt ļoti operatīviem un jāmēģina šis ledus sastrēgums sakustināt," norāda mērs.

Jēkabpils aizsargdambis joprojām ir smagā stāvoklī, tas tiek stiprināts nepārtraukti - 24 stundas diennaktī.

Lai iedzīvotāji varētu atgriezties atpakaļ Celtnieku mikrorajonā, būvnieki solījuši, ka šīs dienas laikā vēl vienu bīstamo dambja posmu pārbaudīs un dos atzinumu, vai atgriešanās tur ir droša. Dambis ir cietis, ledus masa stāv, ūdens pieplūde var mainīties jebkurā brīdī. Arī vižņu veidošanās Daugavas augštecē var notikt, līdz ar to bīstamība joprojām pastāv. Kamēr šī plūdu situācija nav beigusies, evakuācija var būt nepieciešama atkal.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu