"Nepieciešams vien politisks lēmums." Poļu analītiķis norāda, ka Baltkrievija, visticamāk, pievienosies Krievijas iebrukumam Ukrainā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Poļu militārais analītiķis Konrāds Muzika norādījis, ka vairākas pazīmes liecina, ka Baltkrievijas armija, visticamāk, pievienosies Krievijai tās iebrukumam Ukrainā.

Šādu viedokli Muzika, kurš ir analītiskā centra "Rochan Consulting" vadītājs, paudis komentārā Lielbritānijas medijam "Sky News".

Baltkrievijas armija kopš pagājušā gada aprīļa atrodas gandrīz nepārtrauktās militārajās mācībās. Armijas mācību aktivitāte pagājušajā gadā bijusi augstākā kopš Padomju Savienības sabrukuma.

Eksperts uzskata, ka šajās mācībās Baltkrievijas armija atstrādājusi visas militārās iespējas, kādas būtu nepieciešamas, lai iesaistītos karā.

Muzika arī uzsver, ka Baltkrievija nesen atjauninājusi datus par armijas rezervistiem. Tas nozīmē, ka armijas rezervju sistēma tagad ir gatava mobilizācijai.

"Tagad viņiem nepieciešams vien politisks lēmums sākt mobilizāciju un sākt karu. Viss liecina, ka Baltkrievija kādā brīdī iesaistīsies karā," uzskata eksperts.

Jau kopš Krievijas iebrukuma sākuma 24. februārī Baltkrievija sniegusi Krievijai piekļuvi savai teritorijai un gaisa telpai, ko okupanti izmanto, lai veiktu triecienus Ukrainā.

Tomēr karā Baltkrievijas armija joprojām nav iesaistījusies, aprobežojoties vien ar savas militārās infrastruktūras atvēlēšanu Krievijas armijas vajadzībām.

Ukrainas armijas Ģenerālštābs Baltkrievijas iesaistīšanos karā pret Ukrainu vērtē kā mazticamu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu