Pēc Krievijas migrantu pieplūduma Kazahstāna ievieš stingrākus uzturēšanās noteikumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Kazahstāna stingrākus padarījusi ieceļošas un uzturēšanās noteikumus, lēmumu pieņemot laikā, kad valstī lielā skaitā ierodas ieceļotāji no Krievijas, kas bēg no mobilizācijas, represijām un ekonomiskajām grūtībām pašu valstī.

Turpmāk ieceļotāji no Eirāzijas Ekonomiskās savienības, kas apvieno vairākas postpadomju valstis, ieskaitot Krieviju, varēs uzturēties Kazahstānā bez vīzas sešu mēnešu laikā ne ilgāk kā 90 dienas, otrdien pavēstīja Kazahstānas oficiālā ziņu aģentūra "Kazinform". Citu valstu pilsoņi, kas arī var iebraukt Kazahstānā bez vīzas, var uzturēties valstī 30 dienas bez vīzas 180 dienu periodā.

Likums spēkā stāsies 27. janvārī.

Līdz šim Krievijas pilsoņi pēc 90 dienu posma varēja uz īsu laiku izceļot no Kazahstānas, tad atgriezties un palikt valstī bez vīzas ilgāk.

Kazahstāna kļuvusi par vienu no populārākajiem galamērķiem Krievijas iedzīvotājiem, kas savu valsti pamet pēc Maskavas iebrukuma Ukrainā izvērsto politisko represiju, kā arī mobilizācijas un ekonomisko likstu dēļ.

Kopš Krievijas prezidents Vladimirs Putins septembrī izsludināja mobilizāciju, vairāk nekā 200 000 Krievijas pilsoņu devušies uz Kazahstānu.

Līdz ar jauno prasību stāšanos spēkā viņiem var draudēt deportācija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu