VIDEO ⟩ Pie Havaju salām vairākas nedēļas uzturas Krievijas kuģis. Iespējams, vāc izlūkdatus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

ASV Krasta apsardze jau vairākas nedēļas novēro Krievijas kuģi, kas atrodas netālu no Havaju salām, atsaucoties uz apsardzes izplatīto paziņojumu, vēsta medijs "Insider". 

Apsardze trešdien, 18. janvārī, izplatīja paziņojumu, ka ir novērojusi kuģi, kas, domājams, ir "izlūkošanas datu vākšanas kuģis".

"Daļa no mūsu ikdienas darba ir izsekot visus kuģus Klusā okeāna reģionā," paziņojumā norādīja Krasta apsardzes ārlietu priekšnieks Deivs Milns. 

Ārvalstu militārie kuģi var brīvi ceļot pa ASV ūdeņiem. 

Tomēr "bieži tiek novēroti militārie kuģi, kas peld ar ārvalstu karogu, darbojas un ložņā" Krasta apsardzes "reaģēšanas zonā", teikts paziņojumā.

"Krasta apsardze darbojas saskaņā ar starptautiskajiem jūras tiesību aktiem, lai nodrošinātu, ka visas valstis var darīt to pašu bez bailēm un sacenšanās. Tas ir īpaši svarīgi, lai nodrošinātu pārvietošanās un navigācijas brīvību visā Klusajā okeānā," sacīja Milns.

Krasta apsardze paziņoja, ka sadarbojas ar Aizsardzības departamentu, lai sniegtu jaunāko informāciju par ārvalstu kuģu kustību.

Maijā ASV Indijas-Klusā okeāna pavēlniecība paziņoja, ka uzrauga Krievijas kuģi netālu no Havaju salām.

Atvaļinātais jūras kājnieku leitnants Hals Kempfers norādīja, ka

Padomju Savienība Aukstā kara laikā mēdza sūtīt izlūkošanas kuģus, lai tie vāktu izlūkošanas datus netālu no Havaju salām, raksta "Insider". 

"Taktika, paņēmieni un procedūras, ko padomju vara veica Aukstā kara laikā, šķiet, atkal parādās zem Krievijas karoga," sacīja Kempfers.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu