FOTO Doma laukumā iespējams apskatīt TVNET žurnālista Jāņa Vingra fotoizstādi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Atklāj izstādi "Barikādes Latvijā 1991 un barikādes Ukrainā 2014-2022"
Atklāj izstādi "Barikādes Latvijā 1991 un barikādes Ukrainā 2014-2022" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šodien, 20. janvārī, Doma laukumā atklāta izstāde "Barikādes Latvijā 1991 un barikādes Ukrainā 2014 – 2022", kurā apskatāmas TVNET kara reportiera un Ukrainas kara barikāžu fotogrāfa Jāņa Vingra fotogrāfijas. 

Jau vēstīts, ka šogad aprit 32 gadi kopš 1991. gada janvāra barikādēm, kad Latvijas neatkarības atbalstītāji nevardarbīgi aizstāvēja valsts brīvību pret militāriem uzbrukumiem un neatkarības pretiniekiem. Par godu barikāžu atceres gadadienai ieplānota plaša pasākumu programma.

1991. gada barikādes bija nozīmīgs latviešu tautas pašapziņas un gribas izpausmes brīdis, kad cilvēki bija apņēmības pilni nosargāt savu zemi un brīvību.

Tā bija nevardarbīgās pretošanās izpausme, masveidīga gatavība aizsargāties bez ieročiem, kad, Latvijas Tautas frontes aicināti, cilvēki izveidoja barikādes apkārt stratēģiski svarīgiem objektiem Rīgā un citur Latvijā. Pateicoties plašajai sabiedrības iesaistei, neatkarības pretinieku mēģinājums pārņemt varu izgāzās. 1991. gada janvāra barikādes ir arī izcils un starptautiski unikāls nevardarbīgas pretošanās piemērs, kā arī būtiska Latvijas vēstures sastāvdaļa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu