VIDEO ⟩ Naktī Bolderājā aizdegusies sena muižas ēka. Vairākas ģimenes zaudējušas mājas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: JRJfin/Shutterstock

Naktī aizdegusies 1200 kvadrātmetru liela divstāvu māja Bolderājā. Tā bijusi sena muižas ēka, kurā dzīvojušas vairākas ģimenes. Tagad mājvieta ir zaudēta, vēsta raidījums "Degpunktā".

Šobrīd nav zināms, kādēļ izcēlās ugunsgrēks vēsturiskajā muižā Tekstilnieku ielā 11. Namā dzīvoja aptuveni 12 ģimenes.

"Man zvanīja kaimiņiene, ka kaut kas smirdot pēc dūmiem. Es nakšņoju citā vietā. Kamēr apģērbos, zvanīja jau otru reizi un teica, ka ir stipri dūmi, jāsauc ugunsdzēsēji. Kamēr izsauca glābējus, es jau biju atskrējusi un redzēju, kā stipri deg no otra gala.

Tā ir koka ēka, uguns ātri izplatījās. Šāds ir rezultāts. Manā dzīvoklī viss ir sadedzis - dokuementi, pilnīgi viss. Palika vienīgi tas, ka ir mugurā," stāsta otrā stāva iedzīvotāja Svetlana. 

Degšana sākās mājas otrajā stāvā. Iedzīvotāji norāda, ka tajā daļā notiek remontdarbi. Liesmas plosījās 400 kvadrātmetru platībā, bet vēlāk aizdegās jumts un bēniņi. Tie izpostīti 800 kvadrātmetru platībā.

"Es dzīvoju pirmajā stāvā, tieši virs manis sākās degšana. Tur, kur metāliskais jumts bija. Mans dzīvoklis cieta no ūdens, bet dzīvoklis nav dedzis. Sākās un dega, sākot ar otro stāvu. Māja vairs nav apdzīvojama," norāda pirmā stāva iedzīvotājs Jevgēņijs.

Visos 14 dzīvokļos atradās gāzes baloni. Tuvākie hidranti atradās tikai 300 līdz 400 metru attālumā. 

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Rīgas 5. daļas komandieris Māris Aleksandrovs norāda, ka ugunsgrēka sākumā no ēkas tika iznesti vairāki gāzes baloni, bet viens gāzes balons eksplodēja dzēšanas laikā. Cietušo nav.

Diezgan nopietnu bīstamību radīja tieši gāzes baloni un sarežģītais plānojums.

Bez pajumtes palikušajiem iedzīvotājiem palīdzību sniegs Rīgas pašvaldība, norāda Bolderājas iedzīvotāja. 

Rīgas domes deputāts Valdis Gavars uzsver, ka mājai ir A avārijas kategorija, jo nav jumta. Cilvēki var vērsties sociālajā dienestā, ir dažādi pabalsti, ko pašvaldība var sniegt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu