Zināms, kad varētu notikt pirmās mācības topošajā Sēlijas poligonā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ādažu poligons. Ilustratīvs attēls.
Ādažu poligons. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pirmās mācības topošajā Sēlijas poligonā varētu notikt pēc pusotra gada. Šis poligons būs lielākais Baltijā, pirmdien, 23. janvārī, žurnālistiem sacīja Latvijas aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA).

Jauns poligons un starptautiska bāze Sēlijā nepieciešama, ņemot vērā Ādažu bāzes un poligona noslogotību. Šo bāzi un poligonu izmanto Kanādas vadītā NATO Kaujas grupa.

Februāra vidū Mūrniece tiksies ar Kanādas aizsardzības ministri, lai pārrunātu Ādažu bāzē izvietotās NATO Kaujas grupas attīstību līdz brigādes līmenim.

Mūrniece pauda cerību, ka pēc pusotra gada varēs rīkot mācības jaunajā poligonā.

Poligona teritorija iekļausies Aizkraukles novada Sunākstes, Seces, Daudzeses un Zalves pagastos, kā arī Jēkabpils novada Viesītes un Saukas pagastos. Konkrēta vieta militārās bāzes celtniecībai vēl tiek izvērtēta, norāda Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Patlaban būvniecības procesa sākšana ir atkarīga no Militāro poligonu likumprojekta apstiprināšanas gaitas, kas pašreiz ir saskaņošanas stadijā. Atsevišķais likums radīs iespēju īstenot ātrāku būvniecību. Provizoriski būvniecība varētu tikt sākta 2024. gadā.

Šis poligons būs lielākais Baltijā, tā platība paredzēta apmēram 25 000 hektāru. Patlaban lielākais ir Ādažu poligons, kurš aizņem 14 500 hektāru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu