"Jādeportē tie, kam nav pilsonības." Bandu vardarbība Zviedrijā strauji pieaug

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Celiafoto/Shutterstock

Zviedrijā vardarbība, kas saistība ar noziedznieku bandām, raisa satraukumu. Zviedrijas premjerministrs Ulfs Kristersons pirmdien, 23. janvārī, sacīja, ka aizvadītā nedēļas nogale bijusi sliktākā ilgā laika posmā.

"Šī nedēļas nogale ir bijusi viena no sliktākajām, ko esam pieredzējuši ļoti ilgā laikā," intervijā radio SVT atzina Kristersons.

Viņš uzsvēra, ka nepieciešami tālejoši pasākumi cīņā pret noziedzību, jo vardarbīgi noziegumi paši no sevis nebeigsies.

Noziedznieki ir jāiesloga, un tie noziedznieki, kuriem nav Zviedrijas pilsonība, ir jādeportē, paziņoja Kristersons.

Tomēr premjerministrs atzina, ka paies laiks, līdz izdosies problēmu atrisināt, atgādinot par gadiem ilgo cīņu ar vardarbību Ņujorkā pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados un nesen Dānijā.

Zviedrijā gadiem ilgi noziedzīgie grupējumi cīnās savā starpā, izraisot vardarbību, tai skaitā apšaudes un spridzināšanas.

Nesen situācija atkal saasinājās galvaspilsētā Stokholmā, kur kopš Ziemassvētkiem notikuši vairāk nekā 20 vardarbīgi incidenti, tai skaitā vairāki pagājušajā nedēļā.

Jaunā vardarbības vilnī nogalināti divi cilvēki, tai skaitā kāds vīrietis piektdienas vakarā. Uz galvaspilsētu nosūtīti policijas papildspēki no visas valsts.

Kā vēsta SVT, policijai ir aizdomas, ka noziedznieku vidū cirkulē saraksts ar to cilvēku vārdiem, par kuru slepkavību piesolīta atlīdzību.

SVT ziņo, ka par sarakstu atbildīga banda, kuru vada kāds notiesāts 36 gadus vecs vīrietis, kas pazīstams ar iesauku "kurdu lapsa" un jau aizbēdzis uz Turciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu