VIDEO Izkārnījumi un tumšas ejas. Kādos apstākļos jāsaņem "Latvijas Sarkanā Krusta" pārtikas pakas? (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Biedrība "Latvijas Sarkanais krusts".
Biedrība "Latvijas Sarkanais krusts". Foto: Ieva Lūka/LETA

Biedrība "Latvijas Sarkanais Krusts" (LSK) Rīgā izsniedz pārtikas pakas trūkumcietējiem. Biedrības darbiniekus var atrast Slokas ielas 161. nama pagrabstāvā, tomēr ceļš līdz tam ir biedējošs, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Rīdziniece Inta devās uz "Latvijas Sarkanā Krusta" telpām, lai saņemtu pārtikas paku savai radiniecei. Sieviete ilgi meklēja biedrības telpas, klīstot pa tumšu un nekārtīgu ēkas teritoriju. Ēkas konstrukcijas bija nodrupušas, zemē mētājās atkritumi, kā arī baložu un cilvēku izkārnījumi.

Pagraba tuneļa galā bija LSK darbiniece, kas norādīja, kur iespējams saņemt pakas. 

"Tas nav tikai fiziski grūti sasniedzami, atrodami, aiznesami.

Tas ir arī morāli ārkārtīgi pazemojoši. Tas vispār klaji norāda - jūs neesat cilvēki. Jo cilvēkiem tādos apstākļos nav ne jāstrādā, ne arī tiem cilvēkiem, kam ir jāiet pakaļ," uzskata Inta.

LKS darbinieces atzīst, ka gandrīz never vaļā logu - tad jūtama urīna smaka. Pat dienas laikā doties uz darbu ir neomulīgi. 

Teritorijā uzturas narkomāni, bezpajumtnieki un cilvēki, kas nokārto dabiskās vajadzības. 

"Latvijas Sarkanā Krusta" ģenerālsekretārs Uldis Līkops norāda, ka telpas īrē no pašvaldības, taču zemes īpašnieki esot vairāki.

Teritorijas uzkopšanu un atkritumu izvešanu Slokas ielas namā nodrošina "uzņēmums Rīgas nami". Apsaimniekošanas uzņēmums skairo, ka uzturēt tīrību tunelī ir grūti bezpajumtnieku dēļ.

"Pagājušajā gadā centāmies ierobežot iekļūšanu tunelī, uzlikām tur žogu, diemžēl tas tika salauzts un aiznests jau pēc pāris dienām," stāsta "Rīgas nami" pārstāvis Ivo Kiršblats. 

Šis objekts esot iekļauts investīciju plānā un tiekot meklēts finansējums ēkas uzlabošanai.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu