Rīgas mērs Staķis Viļņu jubilejā sveic ar tetovējumu "braļukas" (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Mārtiņš Staķis/ Facebook, Apollo.lv kolāža

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis sveic 700. dzimšanas dienā Viļņas pilsētu. Viņš Viļņas īpašo notikumu iezīmogojis arī uz sava apakšdelma, un tagad to kādu brīdi rotās svinīgs simbols par godu brāļu tautai.

Staķis sociālajos tīklos publiskojis ierakstu, kurā sveic Viļņu jubilejā. Viņš parāda, ka ticis pie tetovējuma uz apakšdelma - skaisti ierāmēta vārda "braliukai", kas lietuviski nozīmē brāļi.

Pie publiskotā sveiciena viņš raksta: "Mīļā Viļņa, kad esi tik sena, jāsāk pierakstīt vecums... vai to nepieciešams ietetovēt! Padarīsim tavu 700. dzimšanas dienu neaizmirstamu!"

Rīgas pašvaldības investīciju un tūrisma aģentūras pārstāve Rita Pētersone "Apollo.lv" stāsta: "Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra bija pamanījusi, ka Viļņā valda neliels satraukums par to, ka kaimiņu valstis būs aizmirsušas pilsētas 700. jubileju. Par to tika runāts kaimiņvalsts galvaspilsētas reklāmas kampaņā, un pat Līvu laukumā tika izvietots reklāmas plakāts, ko nebūs pamanījis vien retais Rīgas iemītnieks.

Lai kliedētu Viļņas iedzīvotāju bažas, kā arī pats neaizmirstu svarīgo datumu, Rīgas mērs bija nolēmis sarūpēt tādu atgādinājumu, ko būtu grūti nepamanīt."

Uz jautājumu, vai tetovējums ir īsts, pārstāve atbild: "Pēc definīcijas tetovējums ir "zīmējums, kuru uzklāj uz cilvēka ādas", tāpēc var teikt, ka, jā, tas ir īsts. Par tetovēšanas tehniku - cienot Rīgas mēra privātumu, sīkākus komentārus sniegt nevaram.

Foto: publicitātes

Taču šis nav vienīgais apsveikums, kuru esam sarūpējuši, - nosūtījām Viļņai arī tādas apsveikuma kartītes, kuras jādodas meklēt nevis pastkastītē, bet pilsētā!"

Šāds apsveikums lietuviski redzams vairāk nekā 20 vides reklāmas vietās Viļņā

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Lietuvas galvaspilsētā Viļņā no 25. janvāra sāktas svinības par godu pilsētas 700 gadiem. 

Iepriekš Rīgā tika izvietoti svinību reklāmas plakāti, par ko ļaudis bija sajūsmā.

Nesen tapa zināms arī tas, ka Staķis inficējies ar kovidu. Staķa padomnieks komunikācijas jautājumos Aleksis Zoldners pastāstīja, ka Staķa kungs jūtas labi un atveseļojas. Šodien attālināti piedalījies Rīgas domes budžeta izskatīšanā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu