Okupanti no bumbvedējiem apšauda vairākas Ukrainas pilsētas (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas bumbvedējs Tu-95.
Krievijas bumbvedējs Tu-95. Foto: Fasttailwind/Shutterstock

Ceturtdienas, 26. janvāra, rītā okupantu uz Ukrainu izšāva vairāk nekā 30 raķešu. Valstī darbojas pretgaisa aizsardzība, norāda Ukrainas Bruņoto spēku Gaisa spēku pavēlniecības pārstāvis Jurijs Ihnats.

"No Murmanskas apgabala izlidoja aptuveni seši bumbvedēji Tu-95 un palaida raķetes. Gaidām vairāk nekā 30 raķešu, kuras jau sākušas parādīties dažādos rajonos. Pretgaisa aizsardzība darbojas. Jā, ir sprādzieni dažos apgabalos. Ir skaidrs, ka jāpaliek patversmēs," pavēstīja Ihnats.

Pēc Ihnata teiktā, ienaidnieks šobrīd ir koncentrējies uz Ukrainas centrālo daļu, taču viss var mainīties.

Viņš arī atgādināja, ka Melnajā jūrā atrodas karakuģi ar spārnotajām raķetēm "Kalibr", tāpēc iespējams vēl masīvāks Krievijas spēku trieciens.

Kijivas mērs Vitālijs Kličko paziņoja, ka galvaspilsētā nograndis sprādziens, un aicināja iedzīvotājus palikt patvertnēs.

Kličko un kara administrācija ziņo, ka galvaspilsētas Holosijevskas rajonā nogāzušās raķetes daļas, kā rezultātā gājis bojā 55 gadus vecs vīrietis un vēl divi cilvēki guvuši ievainojumus.

Kijivas pilsētas kara administrācijas vadītājs Serhijs Popko pavēstīja, ka Kijivas virzienā krievi izšāvusi vairāk nekā 15 spārnoto raķešu, tās visas notriektas.

Ihnats paziņojis, ka fiksēti raķešu trāpījumi Vinnicas apgabalā, sociālo tīklu lietotāji ziņo par trāpījumiem vienā no Odesas rajoniem.

Odesas rajona kara administrācijas vadītājs Jurijs Kruks pavēstīja, ka Odesā Krievijas triecienā nodarīti postījumi diviem kritiskās energoinfrastruktūras objektiem.

Odesas apbgabala kara administrācijas vadītājs Maksims Marčenko paziņojis, ka radušās problēmas ar elektroapgādi Odesas apgabalā enerģētikas infrastruktūras objektu bojājumu dēļ.

"Masīvajā raķešu uzbrukumā tika sabojāti vairāki energoinfrastruktūras objekti mūsu un citos Ukrainas apgabalos, tāpēc šobrīd ir būtiskas problēmas ar elektroapgādi.

Enerģētiķi jau ir sākuši remontdarbus, taču bojājumu novēršana prasīs kādu laiku," savā "Telegram" kanālā raksta Marčenko.

Ceturtdienas rītā lielā daļā Ukrainas atkal izsludināta gaisa trauksme.

Vairāki "Telegram" kanāli un mediji ziņoja par iespējamu krievu spārnoto raķešu palaišanu no stratēģiskajiem bumbvedējiem Kaspijas jūras reģionā.

Harkivas, Mikolajivas, Kirovhradas un Odesas "Telegram" kanāli ziņo, ka šajās pilsētās un apgabalos raķešu triecienu draudu dēļ steidzami atslēgta elektrība.

Kijivas, Vinnicas, Odesas, Žitomiras, Zaporižjas un Dņipropetrovskas apgabalos darbojas pretgaisa aizsardzība un dzirdami sprādzieni.

Ukrainas prezidenta biroja vadītājs Andrijs Jermaks pavēstīja, ka notriektas pirmās ienaidnieka raķetes.

Ukrainas armija naktī uz ceturtdienu notrieca 24 Krievijas palaistos kamikadzes dronus "Shahed-136/131".

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu