VIDEO Irānā ar dronu veikts uzbrukums munīcijas rūpnīcai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Irānā ar dronu veikts uzbrukums munīcijas rūpnīcai.
Irānā ar dronu veikts uzbrukums munīcijas rūpnīcai. Foto: Ekrānuzņēmums no video

Irānas pilsētā Isfahānā bezpilota lidaparāti veikuši uzbrukumu Aizsardzības ministrijas rūpnīcai, kas ražo munīciju. Sprādziens noticis vienā no Irānas Aizsardzības ministrijas munīcijas ražošanas centriem, norāda medijs "Irbnews".

Isfahānas vadītāja vietnieks politiskās drošības jautājumos Mohammads-Reza Jans Nišari norāda, ka rūpnīcu skāra neveiksmīgs bezpilota lidaparāta uzbrukums.

"Pateicoties iepriekš sagatavotajām prognozēm un aizsardzības pasākumiem, vienu no bezpilota lidaparātiem notrieca pretgaisa aizsardzības raķete, un arī abi pārējie tika iznīcināti," norāda Nišari.

Amatpersona pavēstīja, ka gaisa uzbrukuma rezultātā ražotnes jumtam nodarīti nelieli bojājumi, cietušo nav, savukārt centra darbību šis uzbrukums nav ietekmējis.

Mohammads-Reza Jans Nišari arī sacīja, ka valsts spēka struktūras veic darbības, lai identificētu uzbrukumā rūpnīcai iesaistītās personas.

Saskaņā ar Karaliskā Apvienotā aizsardzības pētniecības institūta (RUSI) datiem, netālu no Isfahānas atrodas Irānas uzņēmums "Shahed Aviation Industries", kas ražo "Shahed 131/136" kamikadzes dronus.

Papildus triecienam militārajam objektam Isfahānas pilsētā, saskaņā ar IRNA datiem, Irānas pilsētā Šahid Salimi Austrumazerbaidžānas provincē aizdegās liela motoreļļas rūpnīca. Tiek atzīmēts, ka arī šim objektam uzbrukuši bezpilota lidaparāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu