"Es neesmu pieprasījusi alimentus." Indra Salceviča par to, kāpēc viena uzņēmusies rūpes par bērniem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: indrasalcevica/ Instagram

Stilistei Indrai Salcevičai ir divi dēli, kas dzimuši pirmajā laulībā. Pēc šķiršanās māmiņa pilnībā uzņēmusies rūpes par bērniem. Viesojoties raidījumā "Māmiņu klubs", Salceviča atklāj, ka visu šo laiku nav pieteikusies arī uzturlīdzekļu saņemšanai, un viņa skaidro, kāpēc.

Indra neslēpj, ka viņas viedoklis par vecāku atbildību pret bērniem krasi atšķiras no lielākās daļas Latvijas sieviešu viedokļiem. Viņa par savu lēmumu - uzturēt bērnus, nepieprasot uzturlīdzekļus, saņēmusi kritiku arī no ģimenes. 

"Esmu simtprocentīgi uzņēmusies atbildību par saviem bērniem arī finansiāli. Es neesmu pieprasījusi alimentus.

Es varu pateikt, kāpēc. Es patiešām un no sirds domāju - ja vīrietis patiešām nevēlas rūpēties par saviem bērniem, tad nekāda valsts...

Es vienkārši paredzēju, ka uzreiz būs kaut kādas mājsaimniecības dalīšanas, bērni nedēļu turp, nedēļu šurp.

Es uzskatu tā: ja laulība ir šķirta, gribi - maksā alimentus, negribi - nemaksā."

Protams, ne visi vecāki var atteikties no otra vecāka finansiālā atbalsta. Un, kā zināms, šogad ir izmaiņas uzturlīdzekļu izmaksās, par ko iepriekš vēstījām,

No 2023. gadā minimālās algas apmērs ir pieaudzis par 24%, sasniedzot 620 eiro. Tas nozīmē, ka mainās arī minimālais uzturlīdzekļu apmērs. Ņemot vērā bērna vecumu, tas ir šāds:

katram bērnam no viņa piedzimšanas līdz 7 gadu vecuma sasniegšanai – 25% apmērā no Ministru kabineta noteiktās minimālās mēneša darba algas jeb 155 eiro mēnesī;

katram bērnam no 7 gadu vecuma sasniegšanas līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai – 30% apmērā no Ministru kabineta noteiktās minimālās mēneša darba algas jeb 186 eiro mēnesī.

Ņemot vērā ārkārtīgi lielo uzturlīdzekļu nemaksātāju skaitu, valsts garantēto uzturlīdzekļu apmērs jau vairākus gadus nav piesaistīts minimālās algas apmēram.

Tas nozīmē, ka valsts maksāto uzturlīdzekļu summa nemainās un ir konstanta, neatkarīgi no tā, vai valstī tiek palielināta minimālā alga.

Izmaksa no uzturlīdzekļu garantijas fonda bērniem līdz 7 gadu vecumam joprojām ir 107,5 eiro, no 7 līdz 18 gadu vecumam 129 eiro (summu izmaksā līdz 21 gada vecumam, ja bērns turpina iegūt pamatizglītību, arodizglītību vai speciālo izglītību.)

"Apollo.lv" jau iepriekš vēstīja, ka Salceviča precējusies divas reizes. 2019. gada maijā viņa apprecējās otrreiz, bet jau 2020. gadā laulība ar baristu Kasparu Bērziņu izjuka. 

Salcevičai ir divi dēli no pirmās laulības. Kad viņa šķīrās gan pirmoreiz, gan otro reizi, palikusi pie nemainīga uzskata, ka nevajag dzīvot kopā bērnu dēļ. 

Vairāk skaties 1188.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu