Sīrijā noticis uzbrukums automašīnām ar ieroču kravu. Nošauti septiņi cilvēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AFP/SCANPIX

Sīrijā svētdien, 29. janvārī, noticis gaisa uzbrukums automašīnām ar Irānā ražotu ieroču kravu. Nogalināti septiņi cilvēki, vēsta Londonā bāzētā sīriešu cilvēktiesību aizstāvju organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Kravas automobiļu kolonna iebrauca Sīrijā no Irākas. Visi nogalinātie ir kravas mašīnu šoferi un viņu palīgi. Nevienam no viņiem nav Sīrijas pilsonības, ziņoja SOHR.

Organizācija norādīja, ka uzbrukumu veica neidentificēti lidaparāti.

Uzbrukumā Albu Kamalas reģionā iznīcināti sešas kravas mašīnas ar refrižeratoriem, kurās pārvadāti Irānā ražoti ieroči, ziņoja SOHR.

Irāna atbalsta Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu Sīrijas pilsoņkarā, arī nosūtot bruņoto grupējumu kaujiniekus.

SOHR ziņoja, ka nedēļas laikā Sīrijā no Irākas iebraukuši vēl vismaz divi līdzīgi konvoji, kas piegādājuši kravu Irānas atbalstītiem grupējumiem Majadīnā, Sīrijas austrumos.

Irānas atbalstītie kaujinieki, tai skaitā grupējums "Hizbollah", ir nostiprinājušies gar Irākas un Sīrijas robežu, kā arī uz dienvidiem un rietumiem no Eifratas upes, Deir ez Zoras provincē.

Gan Albu Kamala, gan Majadīna atrodas Deir ez Zoras provincē, un Albu Kamalā līdzīgi uzbrukumi notikuši arī agrāk.

SOHR ziņoja, ka novembrī šajā apgabalā notika uzbrukums Irānas atbalstīto kaujinieku konvojam ar degvielas cisternām un kravas mašīnām ar ieročiem. Uzbrukumā tika nogalināti vismaz 14 cilvēki, lai gan Irākas robežsardzes amatpersona apgalvoja, ka bojāgājušo nav.

ASV vadītā koalīcija, kas cīnās ar grupējuma "Islāma valsts" paliekām Irākā un Sīrijā, iepriekš ir veikusi uzbrukumus Irānas atbalstītajiem kaujiniekiem Sīrijā.

Arī Izraēla ir atzinusi, ka kopš pilsoņu kara izcelšanās 2011. gadā valstī veikusi simtiem aviācijas un raķešu triecienu, vēršoties gan pret Sīrijas valdības, gan Irānas atbalstītajiem spēkiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu