"Abas puses zināja, ka tie ir meli." Šoigu esot solījis Lielbritānijas ministram, ka Krievija neiebruks Ukrainā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lielbritānijas aizsardzības ministrs Bens Volless.
Lielbritānijas aizsardzības ministrs Bens Volless. Foto: EPA/Scanpix

Divas nedēļas pirms Krievija sāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā Lielbritānijas aizsardzības ministrs Bens Volless Maskavā tikās ar Krievijas aizsardzības ministru Sergeju Šoigu. Vollesam tika solīts, ka Krievija neiebruks Ukrainā, taču viņš sacīja, ka "abas puses zināja, ka tie ir meli", atklāj britu raidorganizācijas BBC jaunā dokumentālā filma "Putin vs the West". 

Volless izcēla, ka Maskavā dzirdētie "bīstamie, bet tiešie meli" apstiprināja viņa bažas par Krievijas iebrukumu Ukrainā.

"Tā bija pārākuma vai spēka demonstrēšana: es tev meloju, tu zini, ka es meloju, un es zinu, ka tu melo, bet es tik un tā turpināšu tev melot," dienas pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā raksturo Voless.

"Es domāju, ka mērķis bija parādīt - mēs esam vareni."

Tikšanās noslēgumā Krievijas ģenerālis Valērijs Gerasimovs esot Volesam teicis: "Mēs vairs nekad netiksim pazemoti."

Jau vēstījām, ka BBC izveidojis jaunu dokumentālo filmu "Putin vs the West" ("Putins pret Rietumiem"), kurā bijušais Lielbritānijas premjers Boriss Džonsons ir atklājis telefonsarunas detaļas ar kara noziedznieku Vladimiru Putinu dažas dienas pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā.

Džonsonam un Putinam 2022. gada februārī esot bijusi "ļoti gara" telefonsaruna. Džonsons tajā esot brīdinājis Putinu, ka kara sākšana būtu "pilnīga katastrofa", kas novestu pie sankcijām un lielāka skaita NATO karavīru izvietošanas pie Krievijas robežām. Viņš arī esot mēģinājis atturēt Putinu no militārām darbībām, apliecinot, ka Ukraina "pārskatāmā nākotnē" neiestāsies NATO.

"Vienā brīdī viņš man draudēja un sacīja: "Boris, negribu nodarīt tev pāri, bet ar raķeti tam vajadzēs tikai minūti." Vai apmēram tā. Jautri," stāstīja Džonsons.

Foto: Ukraina 2023. gada janvārī

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu