VIDEO Ogrē plāno atklāt Krievijas oligarha Pjotra Avena izstādi (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ogrē pēc pašvaldības vadītāja Egila Helmaņa rosinājuma 2. februārī plānots atklāt Pjotra Avena porcelāna kolekcijas izstādi, kas neizpratni radījis ne tikai paša muzeja un visas nozares vidū, bet arī Ārlietu ministrijā, vēsta TV3 Ziņas.

Latvijas pilsonis Avens pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā ir sankcijām pakļauto personu sarakstā. Ogres novada domes priekšsēdētājs gan problēmu šādas izstādes veidošanā nesaskata un aicina mākslu nejaukt ar politiku.

Izstāde ar nosaukumu Rīgas mākslas porcelāns no 1925.-1940. gadam Ogres muzeja galvenajā izstāžu zālē būtu jāatklāj trešdien, taču otrdien eksponāti tā arī vēl nebija atvesti. Ideja par šādu izstādi nākusi no pašvaldības vadītāja Egila Helmaņa, un pārsteigums tas bijis arī pašam muzejam.

Ogres domē neslēpj, izstāde tiek veidota Pjotra Avena labdarības fondam "Paaudze", sadarbojoties ar novada pašvaldību. Ogres mērs Egils Helmanis tajā nesaskata kaut ko nosodāmu un aicina nejaukt mākslu ar politiku.

Pašvaldības vadītāja paustajam viedoklim nepiekrīt Ārlietu ministrijā. Tās nostāja joprojām ir stingra – jelkāda sadarbība ar sankcijām pakļautiem uzņēmumiem vai personām, arī mākslas nozarē, nav pieļaujama.

TV3 Ziņām gan zināms, ka pēc spiediena pašvaldība no izstādes atvēršanas trešdien, visticamāk, ir atteikusies. Ogres novada priekšsēdētājs gan bija izvairīgs, īsziņā paužot, ka nevarot to ne apliecināt, ne arī noliegt.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu