FOTO ⟩ Oficiālā vizītē Rīgā ieradies Polijas prezidents Duda (5)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijā 1. februārī oficiālā vizītē uzturēsies Polijas prezidents Andžejs Duda ar dzīvesbiedri Agatu Kornhauzeri-Dudu. 

Viņa norāda, ka Valsts prezidents Egils Levits un Polijas prezidents pārrunās nepieciešamā atbalsta sniegšanu Ukrainai, drošības un enerģētikas situāciju Eiropā un citus aktuālus jautājumus.

Foto: Oficiālā vizītē Rīgā ieradies Polijas prezidents Duda

Pēc tam paredzētas abu valstu delegāciju sarunas un Latvijas un Polijas prezidentu paziņojums presei. Savukārt pirms preses konferences tiks parakstītas Latvijas un Polijas sadarbības programmas izglītībā un kultūrā 2023.-2026. gadam.

Turpinājumā plkst. 13.15 pie Brīvības pieminekļa plānota svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija, plkst. 13.25 tikšanās Saeimā ar parlamenta priekšsēdētāju Edvardu Smiltēnu (AS), bet plkst. 15.25 tikšanās Ministru kabinetā ar valdības vadītāju Krišjāni Kariņu (JV).

Savukārt abu prezidentu dzīvesbiedres Andra Levite un Agata Kornhauzeres-Duda kopīgi apmeklēs Nacionālo rehabilitācijas centru "Vaivari".

Vizītes otrajā dienā, 2. februārī, plkst. 11.15 Latvijas un Polijas prezidenti aizvadīs diskusiju ar ekspertiem par Latvijas un Polijas sadarbības iespējām aktuālo izaicinājumu risināšanā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu