"Sabiedrībai vienkārši vajadzēja zibensnovedēju." Māris Olte par saņemtajām negācijām pēc pulverīša skandāla (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latviešu biologs, žurnālists, raidījumu vadītājs, uzņēmējs un sabiedriskais darbinieks Māris Olte "1188.lv" rubrikā "Mobings. Anonīmo uzbrukums" atklāj, ka anonīmos komentārus izteikti ir jutis brīdī, kad izcēlās slavenais pulverīša skandāls. Viņš gan stāv galvas tiesu augstāk par tiem. 

"Mēs neesam miskaste viens otram. Šobrīd gan ir grūti teikt, ja 2000 km no mums šauj viens pa otru tā, it kā būtu Otrais pasaules karš. Kāpēc mēs ejam pa apli, es nezinu… Mēs viens otram neesam miskaste! Mēs neesam pajoliņi vai kalpi, kurus var sist vai darīt, ko grib," runājot par anonīmajiem komentāriem un mobingu sabiedrībā, pauž Olte.

Viņš anonīmos komentārus izteikti ir jutis brīdī, kad izcēlās slavenais pulverīša skandāls. "Es ļoti gribētu, lai cilvēki būtu ar savu vārdu, uzvārdu un saprašanu, nevis anonīmi knābātāji. Cilvēki, kuriem dara pāri, var arī nepiecelties. Es laikam esmu mentāli citādākā stāvoklī, jo tiešām zinu, ko gribu sasniegt, un es eju uz to, bet attiecībā uz manu miesu, ko knābā, – tas nav patīkami. Man nav patīkami, es nerunāju par savu ģimeni un bērniem. Es negribētu būt viņu vietā. Ko tu esi izdarījis? Neko, sabiedrībai vienkārši vajadzēja zibensnovedēju," pauž biologs.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka, pirms vairāk nekā gada skaļa skandāla epicentrā nokļuva biologs Māris Olte. Publiskajā telpā parādījās video, kur TV šova ietvaros Islandē Olte un citi sabiedrībā zināmi cilvēki šņauca baltu pulveri. Viesojoties sarunu šovā "Kad viņas satiekas", Māris pastāsta patiesību, kā tur īsti viss noticis.

"Vadmotīvs bija tāds - kas bija Islandē, paliek Islandē, bet nepalika Islandē. Katram bija pa 07 ribās, bet es biju izdzēris divus vai trīs kokteiļus, jo biju vienīgais šoferis," par tā vakara notikumiem stāsta Olte.

Par video redzamo balto pulverīti Māris saka:

"Kas tas bija par sūdu, es nezinu. Vienīgais, ko es zinu, ka no viņa ne sūda arī nebija."

Neskatoties uz apkārtējo negācijām, Māris atzīst, ka atbalsta plecu visvairāk jūt laukos, tāpēc arī izlēmis uz turieni pārvākties. Viņam ir svarīgi cilvēki līdzās un viņu atbalsts.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu